Протестиращи щурмуваха хотел в Пловдив в опит да се срещнат с Караянчева Снимка: © Facebook.com/Цвета Караянчева

Десетки протестиращи в Пловдив опитаха да влязат в хотел, където председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участваше в събитие. Те се събраха пред входа на „Гранд хотел Пловдив“ и скандираха „Оставка“, но охраната предотврати сериозни ексцесии.

Всичко започна в четвъртък вечер, когато протестиращите тръгнаха на обичайното си шествие из града, но бяха спрени от полицейски кордон с аргумента, че променили предварително заявения маршрут. Към демонстрантите се присъедини младеж, който каза, че бил задържан от униформените в продължение на 50 минути, след като отишъл сам пред „Гранд хотел Пловдив“ и започнал да скандира „Оставка“, предаде bTV.

Така шествието тръгна директно по булевард „Шести септември“ и стигна до хотела. Там Цвета Караянчева е връчвала наградите на победителките в турнир по стрелба „8-ми март“, организиран за жени от службите за сигурност, МВР и Министерство на отбраната.

Протестиращите искаха среща с председателя на Народното събрание и опитаха да щурмуват един от входовете. Щом видяха, че там няма коли на НСО, се върнаха пред централния вход. Настояваха да влязат в хотела, но служители затвориха вътрешната врата към сградата.

Един от протестиращите каза пред камерата на bTV, че Караянчева била изведена от друг вход, след като станало ясно, че демонстрантите са обградили „Гранд хотел Пловдив“ с искане за диалог с нея.

След като не успяха да се срещнат с председателя на Народното събрание, недоволните граждани блокираха за час кръстовището пред Старата баня в центъра на града. Протестът им приключи малко след 22 ч.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024
Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024