Queen пуснаха неиздавана досега песен с гласа на Фреди Меркюри Снимка: © Getty Images

Британската група Queen пуснаха неиздавана досега песен с участието на покойния Фреди Меркюри. Това е първото парче на групата с разпознаваемите вокали на покойния фронтмен от повече от осем години насам.

Дълбоко емоционалната песент, озаглавена "Face It Alone", е записана през 1988 г. по време на сесиите за албума "The Miracle". Китаристът Брайън Мей и барабанистът Роджър Тейлър за първи път разказаха на феновете за съществуването на песента по време на интервю това лятото.

"Намерихме едно малко бижу от Фреди, за което бяхме забравили. Тя е прекрасна, истинско откритие. Това е много страстно парче", споделя Тейлър за песента.

Мрачната балада "Face It Alone" започва с ударни барабани и китара, след което Меркюри запява: "Когато нещо толкова близко и скъпо в живота ти / експлодира вътре в теб / усещаш, че душата ти е подпалена."

Песента е едно от шестте неиздавани парчета, които ще бъдат включени в предстоящия колекционерски бокс сет на "The Miracle" - 13-ият студиен албум на Queen, като четири от тях са с вокалите на Меркюри. Последният път, когато британската група включиха три нечувани досега песни с участието на Меркюри беше през 2014 г. за албума им "Queen Forever".

"Щастлива съм, че екипът ни успя да открие тази песен. След всички тези години е страхотно да чуеш и четиримата как работим в студиото върху една страхотна идея за песен, която така и не беше завършена... досега!", казва Брайън Мей.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ИТН: Никоя политическа сила не може да поставя ултиматуми на другите

Тошко Йорданов призова за връщане на здравия разум в НС

09:53 - 19.06.2024
Важно днес

Йордан Цонев настоя "всички евроатлантически сили" да подкрепят правителство

Според ДПС "евроатлантическият избор на България е екзистенциален"

09:21 - 19.06.2024