Радев призова кабинета и парламента "да оползотворят" времето преди 2-рия мандат Снимка: © Getty Images

Президентът Румен Радев прие неизпълнения първи мандат от Асен Василев и даде сигнал, че няма да бърза с връчването на втория на ГЕРБ.

Очаква се той да обяви през следващата седмица кога ще покани ръководството на втората по численост парламентарна група за тази процедура.

Междувременно: "Очаквам това време да бъде оползотворено от правителството и парламента".

"Дълбоко вярвам, че институциите могат да постигат резултати, ако осъзнатият национален интерес е на първо място. Очаквам правителството да разработи и подготви за внасяне в НС законите, свързани с Плана за възстановяване, за да не продължава България да губи време и средства", каза Радев по време на срещата с Асен Василев, премиера в оставка Кирил Петков, председателя на ПГ на ПП Андрей Гюров и бившия председател на парламента Никола Минчев.

Радев използва случая, за да коментира падането на правителството.

"Преди една година България повярва, че може да се управлява по друг начин. Оттегленият кредит на доверие към кабинета не може и не трябва да изчерпва обществените усилия за изграждане на прозрачно и отговорно към гражданите управление. Вярвам, че мисията да променим страната ни е историческа. Колкото и да е трудно, българите ще го постигнат. Благодаря на онези от вас, които работиха с мисъл за родината, за които това понятие стои над всички други ценности и съображения", каза той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024
Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024