Рашков уличи ДПС в заплахи срещу полицейски началник по време на изборите Снимка: © Булевард България

Вътрешният министър Бойко Рашков уличи представители на ДПС в отправяне на заплахи срещу директора на ОДМВР-Разград по време на изборите.

От трибуната на Народното събрание Рашков заяви, че активисти на партията са заплашвали с граждански арести на полицаи, докато те са водели разследвания срещу изборни нарушения.

Изявлението му стана по време на парламентарно изслушване за съмненията за контролиран вот в районите с висока концентрация на гласове за ДПС.

В някои общини като Кирково и Черноочене беше засечена масова практика за гласуване по домовете с мобилна урна, която обикновено се предоставя на хора с увреждания или карантинирани лица.

В случая с двете общини - около 40% от избирателите са подали заявления за гласуване с подвижна урна, а във Върбица тези гласове са били повече от нормално подадените в изборните секции, където се гласува с машина или в тъмна стаичка.

Мустафа Карадайъ напусна заседанието на Народното събрание при изслушването на Бойко Рашков, а депутатът от ПДС Станислав Анастасов обвини вътрешния министър в клевета.

Рашков му отговори, че според Наказателния кодекс клеветата означава разпространение на неверни твърдения, а не факти.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024