Вътрешният министър Бойко Рашков уличи сестрата на Севделина Арнаудова във възможен теч на информация от МВР по време на акцията на ГД "Национална полиция" на 17 март, при която бяха задържани за 24 часа Бойко Борисов, Владислав Горанов и самата Арнаудова. 

Рашков твърди пред bTV, че сестрата на Арнаудова работи в служба "Информация и анализ" на главната дирекция в МВР към този момент. 

"Изтекла е информация. Сестрата на Арнаудова работи в ГДНП. Това малко ли е?", беше отговорът му на въпроса откъде смята, че в ГЕРБ са разбрали вътрешна информация за свидетелски показания преди ареста.

Минути по-късно Севделина Арнаудова поиска право на отговор в bTV, като потвърди, че сестра ѝ Ирена работи в ГД "Национална полиция" от години, но нарече "глупости" обвиненията на Рашков срещу нея

Бойко Рашков изрече много неистини. Сестра ми работи 22 години, има редица награди от МВР, подписани от различни министри. Последната награда е от преди няколко месеца. Как не го е срам да твърди такива глупости? Той упражнява системен психологически натиск върху семейството ми. Сестра ми работи в сектор, който няма нищо общо с разследванията. Или Рашков трябва да се извини, или да докаже твърденията си. В неговите правомощия като министър е да го направи", каза тя. 

Арнаудова обяви, че "почти цялото ѝ семейство е ангажирано в системата на МВР" от години и това "не ги прави престъпници". 

"Ако до момента набъркваше само моето име, от няколко дни набърква баща ми и сестра ми. Да, те работят в МВР и са награждавани - баща ми е бил полицай на годината", каза тя. През 2020 г. в разгара на скандала между Васил Божков и нея стана ясно, че след като бащата на Арнаудова е напуснал МВР, е работил като охранител към неговата компания.  

В интервюто си Рашков атакува и прокуратурата за това, че е завела досъдебно производство срещу финансовия вицепремиер Асен Василев по жалба на собственика на бензиностанциите "Инса ойл" Георги Самуилов "без законен повод и достатъчно данни". В основанието за образуване на досъдебно производство се твърди още, че материалите са постъпили "от органите на МВР", а Рашков посочва, че министерството няма никаква връзка с този случай. 

"Самуилов има пряк достъп до главния прокурор. И прокуратурата е побързала да свърши очакваното от нея. Тя предварително заявява, че има престъпление. Това е злоупотреба с право от прокуратурата и няма никакви данни", каза той. 

Бойко Рашков намекна, че Георги Самуилов "няма имунитет за митнически и данъчни проверки". 

Бизнесменът подаде сигнал срещу Василев, след като министърът на финансите уличи "Инса ойл" в спекула с цените на горивата, която доведе до временно струпване на хора по бензиностанциите заради опасения от готвено поскъпване на бензин и дизел. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

В навечерието на 24 май: Мощи на Кирил и Методий идват за пръв път в България

Ще останат достъпни за всенародно поклонение до 25 май

Украинските депутати посрещнаха на крака и с овации полския президент Анджей Дуда

Дуда е първият чуждестранен лидер, говорещ пред Върховната рада след началото на инвазията

Олена Зеленска: Никой няма да ми отнеме съпруга, дори и войната

Първата дама на Украйна даде първото си интервю след началото на руската инвазия

Украински учени разбиха "опорките" на Ноам Чомски за Русия

Те до голяма степен се препокриват с руската пропаганда

Нова словесна престрелка по оста "ИТН" - "ПП": Правят ли от Промяната "каквото си искат"?

"Състоянието на коалицията е критично", каза Ива Митева в ефира на БНТ

Мбапе избра 1.1 милиона на седмица и "ПСЖ" пред "Реал Мадрид"

Французинът се превръща в най-скъпоплатеният играч в света

Албо: от социално жилище със самотна майка до новия премиер на Австралия

След почти десетилетие управление на консерваторите, Лейбъристката партия спечели изборите в Австралия