Рашков уличи сестрата на Севделина Арнаудова в теч на информация от МВР

Вътрешният министър Бойко Рашков уличи сестрата на Севделина Арнаудова във възможен теч на информация от МВР по време на акцията на ГД "Национална полиция" на 17 март, при която бяха задържани за 24 часа Бойко Борисов, Владислав Горанов и самата Арнаудова.

Рашков твърди пред bTV, че сестрата на Арнаудова работи в служба "Информация и анализ" на главната дирекция в МВР към този момент.

"Изтекла е информация. Сестрата на Арнаудова работи в ГДНП. Това малко ли е?", беше отговорът му на въпроса откъде смята, че в ГЕРБ са разбрали вътрешна информация за свидетелски показания преди ареста.

Минути по-късно Севделина Арнаудова поиска право на отговор в bTV, като потвърди, че сестра ѝ Ирена работи в ГД "Национална полиция" от години, но нарече "глупости" обвиненията на Рашков срещу нея.

Бойко Рашков изрече много неистини. Сестра ми работи 22 години, има редица награди от МВР, подписани от различни министри. Последната награда е от преди няколко месеца. Как не го е срам да твърди такива глупости? Той упражнява системен психологически натиск върху семейството ми. Сестра ми работи в сектор, който няма нищо общо с разследванията. Или Рашков трябва да се извини, или да докаже твърденията си. В неговите правомощия като министър е да го направи", каза тя.

Арнаудова обяви, че "почти цялото ѝ семейство е ангажирано в системата на МВР" от години и това "не ги прави престъпници".

"Ако до момента набъркваше само моето име, от няколко дни набърква баща ми и сестра ми. Да, те работят в МВР и са награждавани - баща ми е бил полицай на годината", каза тя. През 2020 г. в разгара на скандала между Васил Божков и нея стана ясно, че след като бащата на Арнаудова е напуснал МВР, е работил като охранител към неговата компания.

В интервюто си Рашков атакува и прокуратурата за това, че е завела досъдебно производство срещу финансовия вицепремиер Асен Василев по жалба на собственика на бензиностанциите "Инса ойл" Георги Самуилов "без законен повод и достатъчно данни". В основанието за образуване на досъдебно производство се твърди още, че материалите са постъпили "от органите на МВР", а Рашков посочва, че министерството няма никаква връзка с този случай.

"Самуилов има пряк достъп до главния прокурор. И прокуратурата е побързала да свърши очакваното от нея. Тя предварително заявява, че има престъпление. Това е злоупотреба с право от прокуратурата и няма никакви данни", каза той.

Бойко Рашков намекна, че Георги Самуилов "няма имунитет за митнически и данъчни проверки".

Бизнесменът подаде сигнал срещу Василев, след като министърът на финансите уличи "Инса ойл" в спекула с цените на горивата, която доведе до временно струпване на хора по бензиностанциите заради опасения от готвено поскъпване на бензин и дизел.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Zamunda ще бъде блокирана заради "Се таа, брат" и други "БГ Хитове до скъсване"

Причината за решението на съда се оказа иск за незаконно разпространяване на българска музика

11:08 - 03.06.2023

Стотици загинаха при една от най-тежките влакови катастрофи в Индия

Най-малко 288 души са загинали, а повече от 850 са ранени

09:43 - 03.06.2023

Украйна има възможност да си върне Крим тази година, смята британският военен министър

Той смята, че Путин може да не получава точна информация за случващото се на фронта

09:24 - 03.06.2023

Ердоган полага клетва като президент на Турция за трети път в присъствието на Румен Радев

Държавни лидери ще присъстват на церемонията за встъпване в длъжност на турския президент

09:01 - 03.06.2023

Асен Василев остана без пост на вицепремиер след "недоразумение" между ГЕРБ и ПП-ДБ

Финалният вариант на кабинета "Денков-Габриел" се оказа предпоследен

19:31 - 02.06.2023

"Труд" се опитва да се измъкне от 3 млн. дългове към НАП през нова фирма

Разследване на "Капитал" показва странни действия на Петьо Блъсков

18:45 - 02.06.2023