Снимка: © Instagram, Grant Imahara

Грант Имахара - инженер-специалист по роботика и водещ на популярното шоу Mythbusters - е починал внезапно на 49-годишна възраст. Според информацията на семейството на Имахара, причината за смъртта му е мозъчен аневризъм. 

"Сърцата ни бяха разбити, след като научихме тъжната новина за Грант. Той беше важна част от семейството на Discovery и наистина прекрасен човек. Мислите и молитвите ни са насочени към неговите близки", се казва в съобщението на телевизията, която излъчваше Mythbusters в продължение на години. 

Грант Имахара е инженер и специалист по роботика. Той се присъедини към популярното шоу на Джейми Хайнеман и Адам Савидж в третия му сезон, като остана част от екипа му до 2014 г. Имахара беше част от екипа, който помагаше на двамата основни водещи да провеждат експериментите си с помощта на модели, роботи, системи за измерване и други технически решения. 

Преди да се превърне в звезда на Mythbusters, Грант Имахара е работил като специалист по аниматроника в екипа на LucasFilm. Част от създадените от него модели са използвани в три от епизодите на Star Wars. Имахара е един от малкото хора, квалифицирани да управляват робота R2 D2 на снимачната площадка на "Междузвездни войни". 

Имахара е работил по два от филмите от "Матрицата", "Изгубеният свят: Джурасик Парк", "Терминатор 3", "AI Изкуствен интелект" и др.

"Грант беше не само блестящ инженер, артист и водещ, но и щедър, широкоскроен и мил човек. Работата с Грант беше огромно забавление. Ще ми липсва моят приятел", пише Адам Савидж в Twitter по повод новината. 

Прочети