Рекламите на General Motors за Супербоул: Синът на Едуард Ножиците и подигравка с Норвегия

Това е историята на едно момче, което има ножици вместо ръце. Не, не става въпрос за героя на Джони Деп от филма на Тим Бъртън „Едуард Ножиците“. Това е синът му Едгар, изигран от Тимъти Шаламе, а майка му е Уинона Райдър, която запазва образа си от продукцията от 1990 г.

Новият сюжет не е продължение на филма, а основа на новата реклама на General Motors, която бе излъчена по време на Супербоул. В нея, по изключително оригинален начин, компанията показва първия си електромобил Cadillac Lyriq, който ще дебютира през 2022 или 2023 г.

Едгар Ножиците е тийнейджър, изправен пред проблемите на своята възраст, но и пред факта, че не разполага с нормални ръце. Всяка футболна топка се пука в ножиците му, а освен това той предизвиква множество щети в градския транспорт и в училище. Не се справя на ниво и в работата си в ресторант за бързо хранене. Дори не може да отговаря на приятелите си в чата.

Има обаче един човек, който винаги е до него. Майка му му подарява чисто новия Cadillac Lyriq, а Едгар натиска педала на газта и включва автопилота, осъзнавайки, че за да шофира новия си автомобил, не са му нужни ръце.

„И така, Едгар продължи да кара в посока на залеза, но не се тревожете – той все още се прибира навреме за вечеря. Понякога“, завършва едноминутната реклама с гласа на Уинона Райдър.

49-годишната актриса споделя пред Variety, че веднага е приела предложението отново да се превъплъти в ролята на Ким. Причината – иска да играе заедно с номинирания за „Оскар“ 25-годишен Шаламе и да рекламира електрическите автомобили, които за нея представляват бъдещето.

Рекламата бе излъчена по време на последната четвърт на Супербоул. Режисьор на видеото е известният Дейвид Шейн, който се обажда на Тим Бъртън и авторът на „Едуард Ножиците“ веднага одобрява идеята.

„Рядко се случва творба, която си направил преди 30 години и с която се гордееш, да продължи да живее във времето“, казва Бъртън, цитиран от Variety. „Радостен съм да видя как Едгар се справя с предизвикателствата на новия свят. Надявам се феновете на филма да са се зарадвали“.

Cadillac Lyriq трябва да бъде пуснат в продажба догодина или през 2023 г. и ще е първият електромобил на марката. Той ще може да изминава 482 км с едно зареждане. Дизайнът му е готов на 80-85%, съобщават от General Motors. Той включва последна версия на „хендс-фри“ технологията на управление Super Cruise. Очаква се цената на Lyriq да започва от около 60 хиляди долара.

General Motors обявиха целта си да вкарат 30 електрически автомобила в редиците си до 2025 – на марките Cadillac, Chevrolet, GMC и Buick. Компанията пусна още една оригинална реклама в американския телевизионен праймтайм покрай Супербоул – на GMC Hummer EV, в която участва актьорът Уил Феръл.

„Знаехте ли, че Норвегия продава повече електрически автомобили на глава от населението в сравнение със САЩ? Норвегия!“, казва комикът, докато се смее невярващо и забива с яд ръката си в стоящия до него глобус.

„С Ultium-батерията на новия GMC ще победим тези загубеняци“, добавя Феръл, който организира пътешествие до скандинавската страна с приятелите си – Кинън Томпсън и Awkwafina (Нора Лум). Феръл шофира Cadillac Lyriq, докато останалите се качват в новия Hummer EV.

Накрая обаче Томпсън и Awkwafina се озовават във Финландия, а комикът – в Швеция. „Норвегия, идваме! Ще имаме 30 нови електрически автомобила до 2025“, завършва видеото.

Това не беше краят на дългата рекламна поредица – няколко дни след пускането на клипа с Феръл, Audi Норвегия отговори със собствено видео, в което участва актьорът Кристофър Хивю (Тормунд от „Игра на тронове“).

Докато кара автомобила си и пее „Как може да мразите Норвегия? Това е най-добрата държава във Вселената“, той открива на пътя счупения от Феръл глобус. Липсващото парче е точно с формата на Скандинавската страна. „Искате да ни причините това? На мен и на света? Ние се опитваме да спасим света!“, казва актьорът в края на рекламата на най-добре продаваната кола в Норвегия за 2020 Audi e-tron.

Осло е на върха по продажба на електромобили заради солидната финансова помощ от правителството.

Междувременно американският GMC Hummer трябва да излезе на пазара през 2022 с цена над 110 хиляди долара. В следващите години ще бъдат пуснати още няколко модела, включително SUV версия.

И Lyriq, и GMC Hummer ще са с новите батерии Ultium, за които е използвано по-малко количество кобалт от стандартните батерии за електромобили.

Намеренията на General Motors изглеждат повече от сериозни, щом компанията запази 90-секунден слот само за една от рекламите си по време на Супербоул. Стандартното време за излъчване там е 30 секунди и струва над 5 млн. долара.


Прочетете още:

Reddit нанесе финален удар върху финансовия елит на САЩ с 5-секундна реклама на Супербоул

Том Брейди: Не просто недостижим шампион, а велик мотиватор


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024
Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024
Важно днес

Нинова обвини Желязков в цензура и му поиска оставката

Повод за това станах промени в правилника на НС

09:32 - 19.04.2024
Важно днес

Главчев не предложи нови кандидат-министри на Радев и обяви, че "няма новина" (Обновена)

Президентът не иска Даниел Митов от ГЕРБ да е външен министър

07:29 - 19.04.2024
Важно днес

CNN: Израел е нанесъл удар на територията на Иран

Тел Авив не коментира дали стои зад експлозии до Исфахан, централен Иран

07:17 - 19.04.2024