Снимка: © Facebook Витоша 100

Христо Цветков отново бе основното действащо лице при бегачите на Витоша 100. Той подобри собствения си рекорд с цели 22 минути и преодоля разстоянието от 100 километра за 7 часа 45 минути и 33 секунди.

Предишното му най-добро постижение бе през 2021, когато надскочи рекорда с близо пет минути.

Цветков завърши на голяма дистанция пред останалите, като втори се класира Пламен Панов с време от 8 часа и 38 минути, а след него финишира Даниел Кубашлиев с 8 часа и 55 минути.

"Малко съм разочарован, че не успях да бягам под 7:40, бях готов за такъв резултат. Но условията в последните двадесетина километра бяха много лоши откъм кал и реално там изпуснах графика. До 80-тия километър се движих за 7:40 - 7:39, но после стана много кално, а аз бях с асфалтови обувки и реших да рискувам да загубя 3-4 минути в името на това да завърша без падания и контузии," коментира успеха си победителят пред БНР.

"През цялото време бягах, втора година успявам. Витоша е достатъчно бегаемо и бързо тресе, за да няма нужда да се ходи, ако си добре подготвен," добави още той.

При жените първа финишира Надежда Ангелова (9 часа и 19 минути), като близо 2 минути не ѝ достигнаха, за да може и тя да се похвали с рекорд.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Автобус с деца катастрофира на АМ "Тракия"

Децата са от Сърбия и са се връщали от море