Трасето от АМ "Тракия" между Чирпан и Стара Загора, в което максималната допустима скорост на движение е намалена до 90 км/ч, най-после ще бъде ремонтирано.

Работата само по едното по пътното платно ще започне до няколко дни и ще се извършва на етапи, става ясно от интервю на Иван Досев от АПИ за БНТ.

Прогнозната стойност на проекта е около 90 милиона лева и в първия си етап ще се извърши от държавната компания "Автомагистрали". Изграждането на целия участък Оризово - Стара Загора е струвало около 182 млн. лв.

Участъкът от "Тракия" е всеизвестен с лошото качество на пътната настилка, заради което пътуващите между София и Бургас са принудени да карат с по-ниска скорост по 52 км от 360-километровия магистрален път.

"В този участък настилката е изпълнена през 2006 г. без добавки за повишаване на температурата на омекване, без полимер модифициран битум и вследствие на високите температури през лятото и преминаването на товарни автомобили се получават пластични деформации", казва бившият шеф на АПИ Лазар Лазаров преди години, когато пътната агенция установява негодността на трасето. Участъкът започна да се строи още през 2003 г., като беше завършен през 2007 и 2008. Пуснат е в експлоатация през 2011.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Украйна остави своя отпечатък върху фестивала в Гластънбъри

Зеленски говори от екраните, а Пол Маккартни развя украинското знаме

Кирил Петков: Да преговаряме с ИТН би било дефиницията на "глупост"

"Със Слави Трифонов, Бойко Борисов, Делян Пеевски и Костадин Костадинов няма да преговаряме", категоричен бе той

"Демократична България" обмисля възможността да се яви на избори заедно с ПП

ДБ е твърдо за машинно гласуване на евентуалните предсрочни избори

На този ден преди 25 години светът се запозна за пръв път с Хари Потър

Четвърт век по-късно поредицата е най-продаваната за всички времена