Снимка: © Булевард България

Сдружението на заведенията в България публикува странна обява под заглавие "Most Wanted", в която уличава здравния министър Костадин Ангелов и началника на НОЩ Венцислав Мутафчийски в това, че нарушават собствените си заповеди.

От браншовата организация, оглавявана от Емил Коларов, твърдят, че са получили "сигнали, че въпросните хора посещават заведения, които според тях са най-опасни за разпространението на вируса и вече четвърти месец не работят".

От СЗБ са обявили парична награда от 100 лв. в брой и "още 900 лв. под формата на ваучери за заведения" за първия човек, който изпрати "доказателствен материал" за нарушения от страна на Ангелов и Мутафчийски.

В информацията им не се съобщава нито кога, нито къде двамата ръководители на здравните служби са нарушили забраната за посещения на заведения.

"Напомняме, че ресторантите към хотелите не попадат към забраната за работа, но дори и това не би следвало да бъде оправдание за тях, ако все пак слуховете излязат верни. Напомняме също, че утре е 14-и февруари и силно се надяваме, че с това наше действие ще развалим евентуалните техни планове за празнуване", се казва в информацията.

Обявена е и "втора награда", в която бонусът от ваучери е само 400 лева, и тя е предназначена за "доказателствени материали с участието на доцент Кунчев, професор Балтов или професор Кантарджиев" (главния здравен инспектор Ангел Кунчев, директора на "Пирогов" проф. Асен Балтов и директора на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Украйна се прицели в руските сили, които стрелят по и от АЕЦ "Запорожие"

Зеленски определи тези войници като "специална цел"

Салман Рушди вече не е на командно дишане и може да говори

Писателят бе нападнат по време на своя лекция

Почина поетесата Екатерина Йосифова

Българската писателка си отиде на 81 години

Консерваторите в САЩ пускат свое приложение за запознанства за "хора с правилно разбиране за света"

Потребителите от женски пол ще могат да получат безплатни премиум акаунти, но мъжете ще трябва да си платят за него