Робърт Патинсън е с Covid-19, снимките на "Батман" са спрени Снимка: © Getty Images

Актьорът Робърт Патинсън (34 г.) е дал положителна проба за коронавирусна инфекция, поради което снимките на новия филм "The Batman" са прекратени. Принудителното спиране на работата е станало само няколко дни след като снимачният екип се е върнал към продукцията, съобщава Variety.

В зависимост от периода, в който Патинсън ще трябва да прекара под карантина, прекратяването на снимките може да излезе скъпо на студиото Warner Bros.

Патинсън е в главната роля на новия филм. Работата по комиксовия трилър беше спряна още през март заради пандемията. От графика му остават още три месеца за снимки и студиото се надяваше да приключи процеса до края на годината.

"The Batman" е само една от множество високобюджетни продукции, които бяха поставени "на трупчета" заради избухването на пандемията от Covid-19 през пролетта. Малка част от спрените блокбъстъри възстановиха снимачния процес. Сред тях е продължението на "Джурасик парк" - "Dominion" - заради който Universal Pictures вложи значителен бюджет за обезопасяване на площадката от евентуално разпространение на коронавируса.

Заради повторното непредвидено забавяне на работата по "The Batman" кинопремиерата му беше отложена до 1 октомври 2021.

Режисьор на лентата е Мат Рийвс, а в останалите водещи роли ще влязат Зоуи Кравиц, Пол Дано, Джефри Райт, Джон Туртуро, Питър Сарсгард, Колин Фарел и др.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Бургас посреща роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024
Живот

Модните тайни на Gen Z

Новата кампания на Fashion Days е посветена на The Gatekeepers

11:43 - 18.04.2024
Важно днес

Даниел Митов: Изборът ми в МВнР ще е тест за геополитическата ориентация на Радев

Митов заяви, че е готов да приеме поста, но не му е "самоцел".

10:54 - 18.04.2024