Roomba Combo i8 & i8+: домът вече е непревземаема от мръсотията крепост Снимка: © iRobot

,,Моят дом е моята крепост”. Да. Повтаряме го често и вярваме в презумпцията, че когато сме у дома, сме защитени от всичко.

Всички обаче знаем, че за да се облагодетелстваме от комфорта и защитните сили на дома, той трябва да отговаря на представата ни за чистота и уют: а това изисква време и усилия, иначе казано: черна домакинска работа.

И най-самостоятелната, кариерно и семейно реализирана, свръхуспешна жена, рано или късно се изправя пред тъжната реалност на мръсния домашен под и ненавистната перспектива да прекара няколко часа от деня си в мъкнене на прахосмукачка, пълнене на кофи с препарати и бърсане с парцал по всевъзможни затънтени ъгълчета на „крепостта“.

И все пак, през последните години на хоризонта на епичната битка с бита се появиха прахосмукачките-роботи, които бързо обърнаха играта. Редица семейства пускат робота сутрин, за да закусят без да настъпват трохите от вечерята, и вечер, за да вечерят без да настъпват трохите от закуската. Големите прахосмукачки се вадят все по-рядко, направо инцидентно, а семействата с домашни любимци задължително имат своя „Румба“, която събира животинските косми от... навсякъде.

Въпреки че след дебюта на подиума на прахосмукачките-роботи на iRobot, на пазара се появиха десетки други брандове, които предлагат „уж същото“, iRobot си останаха пионерите и лидерите на въпросния (идеално чист) подиум.

Сега компанията пусна новия модел Roomba Combo i8 и i8+, който следва тенденцията всички i модели да станат „комбо“: иначе казано да предлагат сухо и мокро почистване.

I8 е нова генерация интелигентен робот, съчетаващ прахосмукачка и моп със супер прецизна навигация, силна всмукателна мощ и възможност да бъде управляване през приложение на телефона ви.

С навигацията iAdapt® 3.0 с технология vSLAM® и система за интелигентно картографиране Imprint™, Roomba® анализира над 230,400 точки в секунда и се ориентира в пространството без грешки.

Овен че винаги избира най-добрата техника за почистване, новият робот разпознава всяка стая и запаметява до 10 жилищни плана. Да преведем: с i8, + или без +, може да си купите фамилна прахосмукачка-робот и ако искате, да я ползвате у дома и да я давате на родителите си, на леля си и на кумовете си. Тя помни всичко, не се обърква и почиства до съвършенство пода във всяко помещение, което ѝ поверите.

Ако леля ви живее в замък, също няма проблем. Roomba следи състоянието на батерията си и ако има нужда, да се връща на зарядната си станция, за да се презареди, след което продължава оттам, докъдето е спряла.

При Roomba i8+, самостоятелността е издигната на още по-високо ниво. + моделите имат самопочистваща база, която напълно елиминира необходимостта да следите какво прави роботът и да се ангажирате с него.

Когато контейнерът за боклук на i8+ се напълни, Roomba се връща на самопочистващата база Clean Base и автоматично разтоварва боклука в противоалергична торбичка Allergenlock, която е поместена в станцията и побира до 60 контейнера за боклук като така не позволява на мръсотията и праха да се върнат обратно във въздуха. Next level почистване на дома с грижа за здравето на обитателите му – отвсякъде.

Ако сте фенове на iRobot, вече сте запознали с четиристепенната почистваща система Aeroforce, която концентрира въздушния поток в онова пространство между гумените екстрактори и създава мощен вакуум, който всмуква всичко: от котешкия мустак до нагризаната бисквита.

И като стана въпрос за котешки мустак, по-старите модели на iRobot изискваха да поставяме пред купичките за вода на животните виртуалната бариера на робота, но сега и това отпада с функцията Keep Out Zones, с която избираме неограничен брой места, до които роботът да не стига. Разбира се, определяте зоните върху картата в приложението iRobot Home Genius – всичко е лесно и спестява време. Включително функцията "Clean when I am away" ("Почисти, когато ме няма"), с която настройвате робота си да почисти докато сте в офиса или се прибирате с детето от детската градина.

Roomba автоматично разпознава комбинирания режим на почистване при поставяне на подходящия контейнер за вода – по този начин почиствате в два режима с една машина, а ако не искате роботът да мие някъде, отново цъквате мобилното приложение и задавате съответната зона с No Mop Zones.

В общи линии, започнахме с една сентенция и можем да завършим с детронирането на друга. Наистина, домът е нашата крепост и всичко, с което можем да я укрепим и да улесним живота си в нея, е добре дошло отвъд „крепостните стени“. Но не можем да се съгласим, че „човек не може да има всичко“.

Защото, както става ясно, когато технологиите и мисълта за хората се движат заедно, както в Roomba i8+, можем да имаме всичко. Поне що се отнася до чистия ни дом.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024