Розовият период на „сините“ свърши. Поредица от уволнения на „Герена“ Снимка: © Levski.bg

В последните седмици стана ясно, че в управлението на „Левски“ цари силно напрежение, а доверието в номиналния собственик Наско Сираков е разколебано.

В четвъртък е уволнен изпълнителният директор на отбора Ивайло Ивков, а с него се очаква да си тръгне и треньорът Мъри Стоилов.

„Тандемът“ Мъри и Наско Сираков беше мечтата на сините фенове, но след неубедителни резултати в мачовете и продължаващи финансови затруднения розовият период очевидно приключва.

Сираков се разделя и с Петър Ганев - члена на Управителния съвет на клуба, икономист и анализатор от Института за пазарна икономика и верен фен на синия отбор. Ганев беше един от малкото хора в управлението, които не носят тежък „багаж“ от участия в прекалено сложния и неефективен български футболен живот, а същевременно има професионални познания и интегритет, които биха били полезни в едни нормални условия.

Решението на Мъри Стоилов се очаква в неделя след мача с „Локомотив“, но вътрешни за клуба хора го смятат за предрешено. Едно от условията на треньора беше да работи именно с Ивайло Ивков като изпълнителен директор.

Наскоро Ивков показа пред главните редактори на спортните медии у нас оферти за покупка на футболисти на "Левски" от чужди клубове, които обаче са били отхвърлени. Интересът е бил към Хосе Кордоба и Андриан Краев. Те са на стойност съответно 2,5 млн. евро и 700 000 евро.

Ивков обвини Сираков, че еднолично е спрял продажбите на Кордоба и Краев за общо 6 млн. лв. и по този начин е възпрепятствал постъпването на сериозна сума, с която да бъдат покрити част от задълженията към НАП на обща стойност над 11 млн. лева.

Предложението за Кордоба е било от руския Сочи, което автоматично поставя проблем с руските санкции. Панамецът обаче е бил искан и от датския Брьондби срещу 2 млн. евро. Към Краев е имало интерес от унгарския Фехервар.

Очаква се Наско Сираков да даде обяснение за случващото се на пресконференция следващата седмица.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Аутопсия ще покаже кога и от какво е починал "брат Галев"

Свещеникът в село Ресилово го обяви за "добър християнин"

08:02 - 05.06.2023

Христо Иванов оправда срещата с Пеевски с нуждата от широка подкрепа за политически преход

Част от трансформацията, за която говори той, е и изчистването на корупцията

18:47 - 04.06.2023

Дончев за кабинета „Денков“: Не всички в ГЕРБ са щастливи, ще видим дали ще го подкрепят 

Томислав Дончев не изключва възможността за пълен мандат на правителството

18:22 - 04.06.2023

От поп звезда до социално ангажиран магнат: Новият проект на Дуа Липа откъсва младите от интернет

Дуа Липа споделя за книгите, имиграцията, политиката и проблема с мъжете

17:15 - 04.06.2023