Телевизията е продължение на политиката с други средства - и Руди Джулиани го знае много добре.

Медиите дават власт, само че шумът от аплодисментите много бързо може да се превърне в смях от подигравки.

В продължение на години "кметът на Америка" отказваше да освободи сцената дори когато стана за присмех на публиката с неволното си участие в "Борат 2" с Мария Бакалова или с пресконференцията, на която боята за коса се разтичаше по бузите на 77-годишния юрист.

Година след щурма на Капитолия, провокиран от отказа на Тръмп да признае изборната си загуба, Руди Джулиани отново се върна в национален ефир - този път като участник в американското издание на музикалното риалити "Маскираният певец" по Fox.

"Някога в не толкова далечното минало Руди Джулиани беше смятан за бъдещото лице на Републиканската партия. В момента той е карикатура", коментират медиите след новината за появата му в шоуто.

Разкриването на самоличността на Джулиани под костюма на "Маскирания певец" е довело до сътресения и в самия екип на предаването. Певецът Робин Тик и комикът Кен Джонг, които са част от журито на шоуто, са напуснали временно сцената в знак на протест.

Актрисата Джени Маккарти и Никол Шерцингер, които също влизат в журито, са започнали да се карат с Джулиани заради ролята му в кампанията на Тръмп по оспорване на легитимността на вота.

Бившият кмет на Ню Йорк е ответник по дело за клевета от страна на производителя на машини за гласуване Dominion Voting Systems, които искат от него гигантско обезщетение в размер на 1,3 млрд. долара заради публичните му спекулации около изборния резултат.

Британският "Гардиън" напомня, че това не е първата "противоречива" поява на политици в риалити формати в САЩ. През 2020 г. бившата кандидатка за вицепрезидент Сара Пейлин също се появи на сцената на "Маскирания певец", като обяви, че се маскирала като "ходещ среден пръст срещу всички хейтъри по света".

Година по-рано бившият прессекретар на Тръмп Шон Спайсър беше участник в шоуто на ABC "Dancing with the Stars".

Риалити форматите на ръба на политическото шоу не са нещо ново и тук - един от бившите ръководители на пандемичния щаб Тодор Кантарджиев стана жури в "България търси талант", а друг член на екипа на предаването - Любен Дилов-син - замени ТВ-сцената с депутатско място в Народното събрание през 2021 г.

Преди години бившата съпруга на Волен Сидеров Капка Георгиева участваше в "Dancing Stars", а в първия сезон на шоуто през 2008 г. бъдещото "острие" на БСП в Европарламента Елена Йончева демонстрираше танцувалните си умения.

Премиерата на "Маскираният певец" в САЩ е на 9 март - засега остава неясно дали епизодът с Джулиани ще бъде оставен в програмата на предаването и какво точно се е случило преди и след разкриването на самоличността му.


Руди Джулиани и ципът му спечелиха "Златна малинка"

"Баща ми е Руди Джулиани, но подкрепям Байдън": Писмо от дъщерята на адвоката на Тръмп


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас

Заявки за тазгодишното издание на Фестивала ще се приемат до 18 април

21:24 - 28.03.2024
Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024
Важно днес

Сарафов, Гешев и Цацаров са извикани на изслушване в комисията за Нотариуса

Последните трима главни прокурори ще бъдат изслушани във връзка с мрежата около Нотариуса

18:24 - 28.03.2024
Технологии

Сам Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор за финансови измами

Фрийд каза пред съда, че съжалява.

17:55 - 28.03.2024
Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024