"Баща ми е Руди Джулиани, но подкрепям Байдън": Писмо от дъщерята на адвоката на Тръмп Снимка: © Getty Images

Дъщерята на Руди Джулиани - личният адвокат на Доналд Тръмп – подкрепи президентската кампания на Джо Байдън с емоционално есе за „Vanity Fair“. Карълайн Роуз Джулиани сподели, че „никой не може да си позволи да мълчи“ в този момент, в който предстоят „исторически президентски избори“, а освен това критикува Тръмп и неговото управление.

„Имам да правя трудно признание – нещо, което обикновено пазя за втора среща. Баща ми е Руди Джулиани“, сподели Карълайн. „Разделят ни няколко вселени – и от политическа гледна точка, и от всяка друга. Прекарах своя живот, изграждайки име в сферата на изкуството, но без да използвам фамилията си. Използвайки я публично, е против моята интуиция, но осъзнах, че никой от нас не може да запази мълчание сега. Залозите са твърде високи“.

Роуз Джулиани е актриса, режисьор, продуцент и писател. Тя е на 31 години и е завършила в Харвард. Сега живее в Лос Анджелис. През 2016 подкрепи кампанията на Хилари Клинтън, а четири години по-рано гласува за Барак Обама. От години тя води спорове с баща си относно правата на LGBTQ+ общността, относно политиките за малцинствата, за климатичните промени и други проблеми.

Руди Джулиани е адвокат и политик, който изпълняваше длъжността кмет на Ню Йорк от 1994 до 2001 г. В началото той започва като демократ, през 70-те става независим, а десетилетие по-късно вече подкрепя републиканците. През април 2018 се присъедини към адвокатския екип на Тръмп и попадна под светлините на прожекторите с обвинения в корупция. През 2019 срещу Джулиани започна федерално разследване, тъй като той бе централна фигура в скандала с Украйна, който доведе до процедурата по импийчмънт на президента.

„Като дете, видях от първо лице жестоките, алчни политики, които Доналд Тръмп сега прилага в нашата страна“, написа дъщерята на адвоката. „Те ме накараха да искам да избягам надалеч. Но повярвайте: Бягството не решава проблеми. Трябва да се борим. Единственият начин да сложим край на този кошмар е да гласуваме. На хоризонта има надежда, но ще я достигнем само ако изберем Джо Байдън и Камала Харис“, добави Карълайн.

При дебатите, които тя е водела с баща си още на 12-годишна възраст, е усетила „обезсърчаващо“ чувство, тъй като е притежавала съвсем малко сила, с която да промени мнението му – „без значение колко логични и зрели бяха аргументите ми“.

„Той винаги откриваше начин да се оправдае с партийната си линия, без значение каква бе тя навремето. Макар да беше определян като умерен републиканец тогава, ние често удряхме главите си една в друга. Когато опитвах да обясня вярването си, че не трябва да бъдеш възприеман като милосърден към LGBTQ+ общността само защото имаш приятели гейове, но не подкрепяш гей браковете, си спомням как той ми отвърна яростно – сякаш в отговор към опозиционен политик, а не към собственото си дете. Имах изключителни привилегии и съм благодарна за всичко, което ми е било дадено, включително уроци от живота и сложни преживявания като тези“, каза тя.

Карълайн споделя колко дълго е спорила с баща си и по други въпроси като расизъм, сексизъм и социална сигурност.

„Усетих, че е важно да изкажа мнението си и съм радостна, че поне успявахме да комуникираме. Но бездната между нас беше голяма и болезнена, а нарасна още повече в ерата на Тръмп. Ние обаче не сме безпомощни. Може и да не успея да променя мисленето на своя баща, но заедно можем да изтръгнем тази отровна администрация от властта“, споделя Карълайн Джулиани.

Тя критикува Тръмп заради поддържането на „несправедливостта“, която така или иначе е съществувала в обществото. „Аз съм филмов продуцент в LGBTQ+ обществото, който разказва истории за психическото здраве, за сексуалността и други стигматизирани теми, а целта ми е да изкарам на преден план хуманността у хората и да предизвикам съпричастност. Така че се надявам да ми повярвате, когато ви кажа, че още един мандат на Тръмп ще навреди сериозно на тази общност“.

„Неговата администрация помоли Върховния съд да позволи на работодателите да уволняват хора само защото са гейове, подкрепи закон, позволяващ на изпълняващите здравни грижи да отказват услуги на тези хора, забрани им да служат в армията на своята страна“, каза дъщерята на Руди Джулиани.

„Жените, имигрантите, хората с увреждания, хората с различен цвят на кожата също са подложени на атака от страна на нехуманната политика на Тръмп“, добави Карълайн. „Администрацията на Тръмп раздели семействата повече, отколкото някога бих си представила. Той раздели децата от родителите им на границата. Не се справи и с кризата с коронавируса, което доведе до 215 хиляди жертви сред американците, няколко хиляди от които дори не се простиха със своите близки".

Според нея президентът на САЩ е източник на системен расизъм и е създал хаос в Белия дом. Това, което я впечатлява най-много у Байдън, е фактът, че не се свени да се обгражда с хора, които не са съгласни с всичките му политики. Пример за това е Камала Харис, която застана срещу него при първичните избори на демократите. Според Карълайн Джулиани – Байдън е способен да обедини дори гледните точки на Бърни Сандърс и Елизабет Уорън по въпроси като универсалните здравни грижи, студентските заеми, реформата в затворите и тази в полицията.

„У Джо Байдън ние ще имаме лидер, чийто приоритет е учтивостта, а не отчуждението и обидите“, смята дъщерята на Руди Джулиани.

Тя критикува Тръмп за липсата на правилна политика относно борбата с климатичните промени.

„Това предизвикателство изисква лидерство и моментални действия. Джо Байдън представи няколко агресивни плана, с които да възстанови регулациите за околната среда, които Тръмп премахна от името на своите замърсяващи природата корпоративни приятели. Байдън има политика за чиста енергия, която ще вкара в Конгреса в първите 100 дни от управлението си. Освен това той изрази желание и способност да обедини силните нации в света, за да създадат общ път към глобално зелено бъдеще“, обяви Карълайн.

В началото тя не е подкрепяла Джо Байдън сред останалите демократи, но сега смята, че той ще бъде „президент за всички, ако бъде избран“.


Прочетете още:

Клип на Джо Байдън говори и на български

Скандалът с мейлите на Хънтър Байдън: Да хакнеш съзнанието на публиката

И YouTube започна битка срещу конспирацията за "педофилите" QAnon


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024
Политика

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Aлександър Вучич обяви "тежки дни" за страната, докато цяла Сърбия търси двегодишно дете

08:04 - 28.03.2024