Румен Радев: Справедливостта не възтържествува, докато не се произнесе съдът

"Справедливостта не възтържествува, докато не се произнесе съдът" - това беше първият коментар на президента Румен Радев след задържането на бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и PR-а на ГЕРБ Севделина Арнаудова от МВР.

Пред журналисти по време на посещение в Стара Загора, Радев се дистанцира от действията на полицията, като каза, че "не се меси по никакъв начин в работата на правоохранителните органи".

Той препрати всички останали въпроси по казуса с акцията срещу Борисов към Министерския съвет.

На журналистически въпрос дали арестите "не отвличат вниманието" от посещението на американския секретар по отбраната Лойд Остин в България, той отново отговори лаконично с коментар, че това е въпрос към правителството (Остин няма да има срещи с Радев).

Президентът призова евентуални решения за предоставяне на въоръжение на Украйна да бъдат одобрявани през Народното събрание.

"Ние трябва да бъдем солидарни с украинския народ и да помагаме с всичко, което можем. Но който вземе решение за предоставяне на въоръжение и по този начин - въвличане на България във войната - трябва да може да се изправи пред обществото и да обясни какъв е рискът, защото цената винаги се плаща от гражданите, а не от политиците", каза Радев.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024
Бизнес

120 млн. лв. инвестиции  и 12 нови магазина планира BILLA в България през 2024 г. 

През март компанията отчита дефлация в цените на стоките на годишна база

16:04 - 24.04.2024