52-годишният руски милиардер Дмитрий Босов е намерен мъртъв в имението си в Усово край Москва. Това съобщава РБК, като се позовава на двама близки до Босов и на информация от полицията. 

Според първоначалната версия за смъртта - бизнесменът сам е посегнал на живота си.

"Коммерсант" цитират източници от следствието, според които на 6 май на територията на имението на Дмитрий Босов е намерено тяло на мъж с огнестрелна рана на главата. До него е лежал пистолет Glock 19 gen 4. Не е открито предсмъртно писмо. На мястото на инцидента се води разследване. 

Според информацията на медията, Босов е намерен мъртъв от съпругата и един от охранителите му във фитнес залата на дома му. Босов е спрял да отговаря на телефонните обаждания на жена си, което я е накарало да се прибере у дома и да го потърси на място. Вратата на фитнеса в имението се е оказала заключена отвътре. След като са успели да я отворят, са открили бизнесмена безжизнен.  

Дмитрий Босов е най-големият акционер и председател на борда на директорите на групата АЛЛТЕК, която контролира световния лидер по добив и износ на антрацитни въглища "Сибантрацит". В групата влиза още "ВостокУгол". 

Според данни на "Форбс", състоянието на Босов се изчислява на 1,1 млрд. долара към 6 май, което го прави един от 100-те най-богати хора в Русия. 

РБК съобщава, че в началото на април Босов е влязъл в конфликт с един от бизнеспартньорите си Александър Исаев, който е отстранен от мениджърските си позиции в "Сибантрацит" и "ВостокУгол". 

Причината за разрива е била "огромни злоупотреби и присвояване на поверените му участъци за работа, както и разпространението на недостоверна информация". Исаев е завел дело срещу компаниите на Босов заради накърняване на репутацията. 

Според руската медия, Дмитрий Босов е играел в любителски хокеен отбор заедно с премиера на страната Михаил Мишустин. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети