Руският премиер Михаил Мишустин е болен от Covid-19 Снимка: © Kremlin.ru

Руският министър-председател Михаил Мишустин се е заразил с новия коронавирус и се намира под карантина. Това съобщава руската телевизия "Россия-24".

Мишустин е предложил Андрей Белоусов за временно изпълняващ функциите на правителствен ръководител. Първият вицепремиер на Руската федерация е одобрен от прездидента Владимир Путин.

Към 30 април в Русия има 106 498 потвърдени случая на Covid-19, като починали са 1073 души. Активно болните са над 88 000.

54-годишният Мишустин беше избран за министър-председател през януари 2020 г. Дотогава той беше ръководител на Федералната данъчна служба на Русия.

Той има дълъг опит на държавна служба, който датира от 1998 г. Тогава той е назначен за зам.-министър по данъците и приходите, а през 2004 г. става ръководител на Федералната агенция за кадастъра на недвижимите имоти.

През 2006 г. Мишустин става ръководител на агенцията, която отговаря за създаването на специалните икономически зони - един от най-амбициозните проекти на тогавашния икономически министър Герман Греф.

През 2008 г. той напуска държавния сектор, за да стане президент на групата UFG Asset Management. Две години по-късно обаче се връща на ръководен пост в администрацията като директор на приходната агенция на Русия.

Михаил Мишустин е вторият министър-председател в света с коронавирусна инфекция след Борис Джонсън. Британският премиер се принуди да влезе в болница за около седмица заради влошеното си състояние.

Очаквайте подробности


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Гората.бг дари 445 хил. лева на наводнените в Карловско и нито една телевизия не отрази това

Никола Рахнев се възмущава от липсата на интерес от медиите и благодари на дарителите

22:44 - 04.12.2022

Асен Василев: Има чести срещи и ясно съгласуване на действията между Борисов и Радев

Според него президентът е основен фактор за провала за Шенген

17:36 - 04.12.2022

Борисов: По-добър от мен няма, България си има Меси в политиката

Очаква се той да бъде кандидатурата на ГЕРБ за прмиер

10:48 - 04.12.2022