Съдът обяви за незаконен ареста на Севделина Арнаудова

МВР претърпя пореден неуспех, след като Софийският районен съд призна за незаконен и ареста на Севделина Арнаудова, PR на Бойко Борисов.

Тя беше третият човек от ГЕРБ, който успява да спечели дело срещу МВР заради акцията през март 2022 г. По-рано съдът се произнесе в полза на Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов.

Според решението - полицията не е имала доказателства, които да сочат, че Арнаудова е замесена в разследваното престъпление и не са събрани и допълнителни данни за нейна съпричастност.

Единственият резултат от арестите беше разкритието за неизвестна дотогава договорка между правителството на ГЕРБ и консорциума "Аркад", който беше избран през 2019 г. да строи българската отсечка на газопровода "Балкански поток".

На 17 март, когато беше извършено претърсване в дома на PR-а на ГЕРБ Севделина Арнаудова, беше разпространена информация, че в него е открит джип, принадлежащ на "Аркад".

Съпругът на Арнаудова Делян Димитров е член на УС на "Булгартрансгаз" от началото на 2015 г. Той беше преназначен на поста си в края на април 2021 г. (малко преди смяната на кабинета на ГЕРБ от служебното правителство).

Димитров призна, че е ползвал джипа като служебен автомобил, а фирмата е раздала коли на още няколко държавни институции. Веднага след това ресорните министерства започнаха да предприемат мерки за връщането им на "Аркад".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024
Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024