Снимка: © ПРБ

Прокуратурата е сменила обвинението срещу 22-годишния Кристиан Николов, който причини смъртта на журналиста Милен Цветков на 19 април. 

Новият състав на обвинението е за извършване на умишлено престъпление, представляващо особено тежък случай, застрашило живота и здравето на множество участници в пътното движение. 

"На 19.04.2020 г., около 18.00 ч., в района на кръстовището на ул. „Хенрик Ибсен” с бул. „Черни връх” в столицата, обвиняемият Николов, при управление на моторно превозно средство - лек автомобил Audi Q7, нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков.

Случаят е особено тежък, тъй като деецът е управлявал моторно превозно средство след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам", се казва в съобщението на прокуратурата.

Наказанието по новия състав е от лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Съдебно-медицинската експертиза е показала, че покойният журналист е претърпял множество несъвместими с живота травми - счупвания на ребра, травма на черния дроб, сърдечна тампонада (натрупване на голямо количество кръв в сърцето, което води до компресията му). 

Прокуратурата е поискала постоянно задържане под стража на Кристиан Николов. По делото са обвинени още трима души - майката на шофьора, която е и собственик на автомобила, както и двамата му спътници (обвинени за лъжесвидетелстване). 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Нова мина гръмна в ИТН: този път номинираната за министър на екологията Силвия Бакърджиева

Силвия Бакърджиева се принуди да дава обяснения заради присъда на съпруга си

Евелина Николова спечели олимпийски бронзов медал

Успех за българската състезателка в борбата до 57 кг

BILLA България започва обновяването на още един магазин в София

4 нови каси за самообслужване ще бъдат поставени в обекта в кв. "Надежда"