Съдят Кристиан Николов за умишлено причиняване на смърт Снимка: © ПРБ

Прокуратурата е сменила обвинението срещу 22-годишния Кристиан Николов, който причини смъртта на журналиста Милен Цветков на 19 април.

Новият състав на обвинението е за извършване на умишлено престъпление, представляващо особено тежък случай, застрашило живота и здравето на множество участници в пътното движение.

"На 19.04.2020 г., около 18.00 ч., в района на кръстовището на ул. „Хенрик Ибсен” с бул. „Черни връх” в столицата, обвиняемият Николов, при управление на моторно превозно средство - лек автомобил Audi Q7, нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков.

Случаят е особено тежък, тъй като деецът е управлявал моторно превозно средство след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам", се казва в съобщението на прокуратурата.

Наказанието по новия състав е от лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Съдебно-медицинската експертиза е показала, че покойният журналист е претърпял множество несъвместими с живота травми - счупвания на ребра, травма на черния дроб, сърдечна тампонада (натрупване на голямо количество кръв в сърцето, което води до компресията му).

Прокуратурата е поискала постоянно задържане под стража на Кристиан Николов. По делото са обвинени още трима души - майката на шофьора, която е и собственик на автомобила, както и двамата му спътници (обвинени за лъжесвидетелстване).


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Гората.бг дари 445 хил. лева на наводнените в Карловско и нито една телевизия не отрази това

Никола Рахнев се възмущава от липсата на интерес от медиите и благодари на дарителите

22:44 - 04.12.2022

Асен Василев: Има чести срещи и ясно съгласуване на действията между Борисов и Радев

Според него президентът е основен фактор за провала за Шенген

17:36 - 04.12.2022

Борисов: По-добър от мен няма, България си има Меси в политиката

Очаква се той да бъде кандидатурата на ГЕРБ за прмиер

10:48 - 04.12.2022