Samsung представи днес Galaxy Z Fold2 - третото поколение сгъваемо устройство на компанията. То е с още по-голям екран на капака и огромен основен екран. Съчетава стабилен дизайн и изкусна изработка с нови функционалности за уникално мобилно изживяване, обявиха от компанията.

„Нашият път към достигането на следващото поколение мобилни технологии бе изпълнен с оригинални идеи и иновации“, заяви д-р Тае-мун Рох, президент и директор на Samsung Electronics. „При разработката на Samsung Galaxy Z Fold2, ние внимателно се вслушахме в обратната връзка на потребителите, за да сме уверени, че добавяме важни подобрения към хардуера. Същевременно създадохме иновации, които да подобрят потребителското изживяване. Допълнително подкрепени от водещите за индустрията партньорства с Google и Microsoft, ние променяме и разширяваме възможностите на мобилното изживяване".

Нов подобрен дизайн

"Galaxy Z Fold2 съчетава дързък дизайн и последните инженерни постижения, за да се чувстваш уверен, докато го ползваш всеки ден", съобщиха от компанията.

6,2-инчовият Инфинити-O външен дисплей осигурява максимална ползваемост, така че потребителите да могат да проверяват пощата си, да търсят координати или дори да гледат любимото си съдържание, без да се налага да отварят устройството си всеки път. Когато е разтворен, огромният 7,6-инчов основен екран с минималистични рамки и предна камера с отвор в дисплея, "те поглъща със 120Hz адаптивна честота на опресняване за гладко скролиране и геймплей", обявиха от Samsung.

За да е завършено изживяването, Galaxy Z Fold2 идва с най-добрия динамичен звук в Galaxy устройство до момента, с подобрен стерео ефект и по-чист звук, осигурен от високо динамичните двойни говорители.

Galaxy Z Fold2 е проектиран със стилен, премиум дизайн. Той е поддържан от скритата панта (Hideaway Hinge), която безпроблемно пасва към тялото на устройството с CAM механизъм и осигурява възможност за свободно стоене, което е в основата на всички нови изживявания във Flex режим. Galaxy Z Fold2 е оборудван със „замитаща технология“, за пръв път представена в Galaxy Z Flip, в разстоянието между тялото и пантата, която отстранява парченцата прах и нежелани частици.

Тъй като Galaxy Z Fold2 притежава трето поколение подобрен дизайн, разстоянието между структурата на замитащия механизъм е още помалък от този в Galaxy Z Flip. За да направи това възможно, Samsung създаде нова иновативна технология с мини метлички, която да осигури същото ниво на защита в по-малко пространство. Скритата панта на Galaxy Z Fold2 включва революционна технология с променен състав и плътност на влакната.

Снимай и гледай, каквото си поискаш

Galaxy Z Fold2 обединява Flex режима с App Continuity, за да осигури разширени възможности за ползване – сякаш вече няма граница между екрана на гърба и основния екран. Тази гъвкавост позволява да се създава и гледа съдържание според личните предпочитания, със сгънат или разгънат екран.

"С режима Flex сега е по-лесно от всякога да заснемеш съдържание и да го разгледаш в реално време. Разполагаш с Capture View Mode и не е нужно да излизаш от приложението на камерата. Разгледай изображението или видеото, което току-що си заснел или виж последните направени пет кадъра в долната половина на основния екран, докато подготвяш следващия в горната половина на екрана. Развий креативността си с функцията Auto framing", споделиха от Samsung.

Новият модел притежава функции, които насърчават креативността. Използвайки основния дисплей и дисплея на гърба, чрез Dual Preview всеки един може да види какво се заснема. В допълнение, благодарение на гъвкавостта на Galaxy Z Fold2, сега може да се направи селфи с основната камера, като се използва външния екран като визьор.

"Камерата на Galaxy Z Fold2 предлага качество и възможност за контрол от най-висок клас. С режим Pro mode, Single Take, Bright Night или Night Mode, Galaxy Z Fold2 ти помага да уловиш момента с невероятно качество", съобщиха от компанията.

Вземи максимума от всеки момент

Модерната функция MultiActive Window се използва, за да може изгледът на екрана да се контролира по-лесно. С подобрения MultiWindow сега може да се отворят едновременно няколко приложения с интеграцията на App Pair и Edge Panel. С плъзгане и пускане (drag & drop) лесно се плъзгат текст, изображения и документи от едно приложение към друго за незабавно прехвърляне. Съществува опция за по-бързо заснемане на екрана в едно приложение и прехвърлянето на заснетото изображение в друго със Split Screen Capture.

Лидерството на Galaxy и стратегическите партньорства

Samsung има отворен и отговорен подход към партньорствата. Посредством дългогодишно партньорство с Google, Samsung създаде отворена екосистема за сгъваеми устройства. С това партньорство компанията насърчи UX иновации в сферата на сгъваемите устройства, за да спомогне за създаването на най-добрия форм фактор. Освен това, надеждното партньорство с Microsoft, комбинирано с модерния хардуер и голям екран на Galaxy Z Fold2, позволява на потребителите да увеличат своята производителност в мобилна среда, смятат от технологичния гигант.

"Благодарение на дългогодишната лидерска позиция на Galaxy, Samsung отново разширява границите на мобилните иновации и технологии. С Galaxy Z Fold2 потребителите могат да се възползват от свръхбързи скорости, благодарение на пълната съвместимост с 5G, докато 4,500mAh целодневна батерия и функцията за "Супер бързо зареждане" подпомагат издържливостта на батерията.

Galaxy Z Fold2 също предлага безжична връзка към Samsung DeX за безпроблемна производителност и работа без кабели, докато UWB (Ултра широколентовата) технология е интегрирана в устройството и това прави споделянето на файлове, снимки или видеоклипове с Nearby Share бързо и лесно.

Първокласно Galaxy Z обслужване

Потребителите на Galaxy Z Fold2 могат да се възползват от първокласно Galaxy Z Premier обслужване: Собствениците на Galaxy Z Fold2 имат възможността еднократно, в рамките на една година от датата на покупка, да сменят дисплея в случай на случайни повреди на дисплея, обявиха от компанията.

Наличности

Galaxy Z Fold2 ще бъде наличен в цвят Мистично черно и Мистично бронзово, на близо 40 пазара, включително и в България. Цената му е 3999 лв. и ще бъде на пазара от 18 септември. Предварителните поръчки за Европа започват от 1 септември 2020 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бойко Рашков: Стефан и Марин Димитрови идваха в МВР с информация за купуване на гласове

Бившият главен секретар не знаел, че баща и син Димитрови били разработвани от ДАНС

15:50 - 23.04.2024
Важно днес

Футбол и политика в стил "Орбан": "Газпром" преговаря да е спонсор на "Ференцварош"

Сделката не е официално обявена, но според унгарски медии е в напреднал етап

13:22 - 23.04.2024