Samsung ще представи пет нови устройства в рамките на предстоящото събитие Galaxy Unpacked, което ще се проведе на 5 август. Това обяви президентът на компанията Тае-мун Рох, а от технологичния гигант добавиха, че най-новите модели ще "затвърдят позицията на Samsung като иноватор в индустрията".

По традиция през август компанията пуска нови модели на Galaxy Note, а по всичко изглежда, че тази година това няма да се промени. През последните месеци се появиха спекулации, че Samsung ще представи Galaxy Note 20, а по неофициална информация, цитирана от engadget.com, на 5 август ще излязат още Note 20 Plus и Note 20 Ultra. Освен тях, изданието посочва, че компанията ще представи безжичните слушалки Galaxy Buds Live и нов смарт часовник. Всичко обаче ще стане ясно в 17:00 ч. българско време на 5 август.

Бъдещото развитие на компанията, според Тае-мун Рох, се базира на три основни стратегически посоки: „иновации, изпълнени със смисъл, готовност за партньорства и оперативна ловкост“.

“Смятам, че това е ерата на поредното “ново нормално”, а технологиите, особено мобилните, имат ключова роля в нея. Само за няколко месеца видяхме как животът ни се променя. Не сме подозирали, че това може да се случи. Обучение от дистанция, фитнес у дома, онлайн концерти - всичко това е възможно благодарение на мобилните технологии”, каза президентът на Samsung Electronics.

“В Samsung създаваме всяка иновация, следвайки една ясна цел: да правим живота на потребителите по-добър и по-лесен“, каза Тае-мун Рох. „Във време, в което пандемията ни е наложила толкова много ограничения, технологиите са мостът към широкия свят. Мобилните устройства са се превърнали в единствения начин за много хора да работят от дома си и да останат свързани с останалите“.

През последните шест месеца Samsung положи много усилия да обнови продуктовата си линия и инвестира средства в научноизследователска дейност и технологични разработки. Подобриха видео-чат технологиите и дори стигнаха до осигуряване безопасността на здравето на работещите на първа линия.

Сега компанията обещава да създаде мобилни технологии, които да са по-индивидуални, интелигентни, полезни и сигурни, „да носят богати изживявания, които потребителите все още дори не могат да си представят“ - подобно на презентирания в началото на годината сгъваем телефон Galaxy Z Flip.

Колаборациите с технологичните иноватори Google, Microsoft, Netflix и Spotify са само част от примерите за успешни партньорства на Samsung. С Google компанията работи за оптимизиране на видео разговорите, за да могат потребителите да се свързват помежду си по-лесно. С Microsoft основната задача е споделянето на съобщения, снимки и събития в календара в реално време между Samsung Galaxy и компютри с операционна система Windows да бъде по-лесно. „Това е партньорство, което ще продължава да се развива и чрез гейминг платформата Xbox“, сподели Тае-мун Рох.

Samsung си сътрудничи и със „стартъпи“, със софтуерни разработчици, с местните общности. „Програмите Samsung C-Lab и Samsung NEXT са създадени именно за да помагат на бъдещи и настоящи предприемачи да разрастват бизнес идеите си“, споделят от компанията.

“Бързото темпо на промяната, наложенo от новата реалност, поставя и нуждата от оперативна ловкост“, смята президентът на технологичния гигант. „Samsung я постига чрез приоритизиране на ресурсите си - залагайки на ефикасност днес и предугаждайки бъдещите трендове. Пандемията ни постави пред изпитание. За да премине през него, компанията се трансформира бързо. Samsung се грижи за своите местни общности, за партньорите и служители си, като същевременно гарантира устойчиво развитие за дейността си и за в бъдеще”, каза Тае-мун Рох.

Оперативната ловкост на Samsung води до фундаментални промени в посока подобряването на сигурността на мобилните устройства. Защитата и неприкосновеността на личните данни на потребителите е подсигурена на всяко ниво - от чипа на мобилния телефон до приложенията. „Платформата за сигурност Knox на Samsung е лидер в индустрията и защитава над милиард потребители по целия свят“, съобщиха от компанията.

Трите стратегически линии ще дават посоката на развитие на Samsung Mobile по време на „Новото нормално“ след кризата с Covid-19 пандемията, а и след това. „В Samsung ще продължаваме да разширяваме екосистемата на Galaxy и да представяме решения, които да позволяват на потребителите да правят още повече с по-малко усилия, за да могат да се фокусират върху истински важните неща. В крайна сметка, всичко се свежда до това да поставим Вас, потребителя, в центъра на изживяването, наречено Galaxy, за да можете да получавате максимума от живота си”, каза президентът на Samsung.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

И Живко Коцев вече е с обвинение за участие в организирана престъпна група

Наложена му е парична гаранция в размер на 20 000 лева.

19:02 - 17.04.2024
Важно днес

Смяна на местата и в "Булгаргаз", Деница Златева вече не е изпълнителен директор

Мястото на Златева заема Веселин Синабов

18:05 - 17.04.2024