В изчистените модерни интериори, традиционният телевизор се оказва проблемен. Голяма черна плоча, често с доста кабели наоколо, която трудно се интегрира с останалите предмети.

В последните няколко години големите производители на телевизори се опитват да решат този проблем - всеки по различен начин. Повечето усилия са насочени към това апаратът да „изчезне“ в интериора.

Друг вариант е телевизорът да стане дизайнерски обект сам по себе си. Без да се губи функционалност обаче.

Има обективни обстоятелства, които правят „изчезването“ трудна задача. Ток, антена (или сет-топ бокс), игрална конзола, блу-рей плеър – това са част от нещата, които почти задължително се свързват с един телевизор. Преди няколко години SAMSUNG започнаха да мислят как да направят управлението на кабелите по-лесно и така вече разполагаме с ONE CONNECT – външна кутия, в която е изнесена голяма част от електрониката на апарата и цялата кабелна свързаност. Между ONE CONNECT и телевизора има само един трудно забележим тънък, прозрачен кабел.

За да станат телевизорите по-привлекателни и лесни като цяло, се работи силно в две направления – безжична свързаност и иновативен дизайн.

През 2015 Samsung ангажират дизайнерското студио Бурулек брадърс (Bouroullec Brothers) - френските братя не са кои и да е. Някои от работите им са в постоянната колекция на MoMA (Музеят на модерното изкуство в Ню Йорк), техни творби има в много музеи за дизайн по цял свят. Работят за топ компании като Vitra, Capellini, Kvadrat.

Така се появява The Serif – телевизор с голяма, видима рамка (обратното на всички стремежи в телевизионния дизайн), която, погледната в профил, прилича на серифното изображение на буквата I.

Както казват самите братя, „идеята е телевизорът да попадне съвсем естествено във всеки съвременен интериор“.

The Serif може да се сложи върху маса, на пода, върху традиционна мебел за телевизори, може и да стои върху четирите си супер минималистични крака на всяко място в стаята. (Краката са в комплект с телевизора, не трябва да се купуват отделно).

Всички портове за свързаност са скрити зад доста удобен откачащ се панел, така че телевизорът може да се постави буквално в средата на помещение, без да дразни по никакъв начин.

Като говорим за свързаност – освен останалите безжични функции, които са обичайни за съвременните апарати, The Serif има NFC сензор в горната част на рамката, а това позволява много бърза, удобна и стабилна връзка с телефона. Плоският дизайн позволява просто да поставиш телефона си отгоре и да слушаш или гледаш каквото поискаш.

The Serif се продава в три размера – 43, 49 и 55 инча, което предполага Samsung да са мислили за това апаратът да може да изпълнява много функции – да се гледа отблизо, да служи и като компютърен монитор.

От чисто технологична гледна точка The Serif е близо до флагманските модели на Samsung – QLED дисплей, екранът може да показва изображения до 4K резолюция и поддържа 10-битов цвят. Гъстотата на пикселите при някои размери е впечатляваща - 3000 точки на квадратен инч, което не е твърде далеч от техния миналогодишен 4К флагман Q90R -  и много по-добре от предишното поколение, което беше 1500 PQI.

Samsung също са включили своята Quantum Dot технология, която обещава 100% обем на цветовете, така че очаквайте доста ярки цветове, особено когато гледате HDR съдържание.

Може да показва HDR10 + сертифицирано видео и има пикова яркост от 4000 нита. Нещата изглеждат доста прилично, с подчертани и детайлни области на сенките. The Serif предлага и функцията Multi View, която разделя екрана на телевизора, за да гледаш едновременно телевизия и екрана на смартфона си, без да поглеждаш встрани. Нужно е само да свържеш мобилното си устройство и да правиш много повече неща едновременно.

The Serif разполага с всички приложения, които очаквате, а новото и голямо удобство са вградените Apple TV, както и Air Play2.

И като (многократно) стана дума за дизайн – телевизорът разполага с програма за излъчване на фонове на екрана, които наистина се сливат с декора наоколо или пък стават отделен акцент – зависи само от вашето желание.

Предлага се в два цвята – „Облачно бяло“ и „Памучно синьо“.

Тhe Serif e част от новата lifestyle гама на Samsung, която, освен него, включва The Frame („рамката“) и The Sero (от корейски: „вертикален“). И в трите модела дизайнът следва функционалностите. Всеки удовлетворява интересите и нуждите на различни потребители. Мен най-много ме грабна Тhe Serif.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Рекорден брой Covid-сертификати са свалени въпреки сривовете в системата

DDoS атаки са причината за блокирането на портала HIS.bg

"Галъп": "Продължаваме промяната" е пред ИТН в битката за третото място

Шест партии и коалиции имат шанс за 47 Народно събрание, "Изправи се" пада под 4%

"Галъп": Радев влиза в кампанията с над 50%, но Covid-мерките може да променят шансовете му

Лозан Панов е на четвърто място след Мустафа Карадайъ

Домашният офис и свободата, към която ще се адаптираме

Аксенчър и балансът за служителите между дистанционната работа и времето в офиса

Мистерията с рейтингите на Netflix, или защо хората предпочитат "Приятели" пред "The Crown"

1/4 от зрителите на Squid Game в Европа са го изгледали за 2 дни, според данни на британска аналитична компания

BILLA празнува 21-ви рожден ден и раздава награди на 200 свои клиенти

Всеки, който регистрира касова бележка на spestivbilla.bg, може да спечели ваучер за пазаруване или куфар

Бергамо след трагедията с Covid: 92% ваксинирани и завръщане в нормалния живот

"Всички граждани демонстрират отговорност към собственото си здраве и към общността"

МЗ удължава валидността на сертификата за преболедували и улеснява ваксинираните с първа доза

Техните сертификати ще се признават само на територията на България