Снимка: © Getty Images

Samsung Unpacked - събитието, на което Samsung представя най-новите си смартфони от линията Galaxy - вече има официална дата, 11 февруари. 

Това ще е "рожденият ден" на новия флагман на компанията - Samsung Galaxy S20 (или S11, какъвто би трябвало да е поредният му номер спрямо миналогодишната серия). Интересът на всички обаче е насочен към прогнозите за представяне на наследника на сгъваемия Samsung Fold, който се появи през 2019 г.

Unpacked ще е първото голямо събитие за представяне на нови телефони от високия клас за годината. 

Поканата за премиерата в Сан Франциско се появи с анонса "Запознайте се с чисто нова Галактика". 

Galaxy S20

Новината, която всички очакват от 11 февруари, е появата на новото поколение от линията Galaxy S. Според предварителната неофициална информация, телефоните може да не запазят традиционния си пореден номер "11", а да минат към ново броене на серията - символичен знак от страна на Samsung за навлизането в нова епоха през 2020 г.

Обикновено компанията представя поне два модела на флагманите си, единият от които - с по-голям екран. Тази година вниманието ще е насочено върху технологията на камерите, върху която Samsung работят засилено през последните месеци с амбицията да задминат конкуренцията по хардуерни и софтуерни подобрения. 

Според информация в SlashGear - телефоните ще са оборудвани с три обектива с ултраширок, нормален и zoom-режим, както и с Time of Flight-сензор, който позволява по-прецизно локализиране на обектите в триизмерното пространство. Сензорът би трябвало да е особено полезен в приложенията за обогатена реалност. 

Samsung Galaxy Fold 2

Непредсказуемият фактор в Unpacked може да се окаже модел от второ поколоение на Samsung Fold. Първото устройство със сгъваем 7,3-инчов дисплей беше представено точно преди година, но появата му на пазара беше забавена с почти седем месеца. Телефонът беше посрещнат със смесени реакции през пролетта на 2019 г. заради проблеми с устойчивостта на протектора върху екрана и заради високата му цена от близо 2000 долара.

Въпреки това устройството бе прието като първият пример за иновативна технология, каквато не се беше срещала от години на презадоволения пазар на смартфоните. 

Предварителните очаквания гласят, че този път Fold 2 може да се появи в нова форма - вместо широкия разгърнат дисплей, подобен на таблет, e възможно Samsung ще предложи по-компактно и вертикално-удължено устройство, което би наподобявало телефоните с капаче от миналото и подновената серия на Motorola Razr. 

Отговорите на всички въпроси ще станат ясни на 11 февруари на Samsung Unpacked. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Пламен Николов: България не е имала премиер като мен досега

Изчегъртването "няма да е стратегия на правителството"

Слави Трифонов реши да изясни "тайминга" на номинацията на Пламен Николов

ИТН се разграничи от "спекулациите" около кандидатурата на Петър Илиев

“Делта” вариантът вече преобладава в България

63% от секвенираните проби са с новия вариант

Кой е Пламен Николов - новият кандидат за премиер на "Има такъв народ"

От кастинга за политици на Слави Трифонов до премиерския мандат

"Към себе си" от бъдещия премиер на България

"Светлите примери" на следващия министър-председател

Несъбраните такси от хазарт са около 700 млн. лв., а само 5% са върнати по съдебен път

Асен Василев уличи ДКХ в "активни действия, които са позволили тези пари да не бъдат търсени и да не бъдат събрани"