Samsung залага на AI потребителски изживявания в новите си телевизори и продукти Снимка: © Samsung

Samsung продължава да акцентира върху иновациите, задвижвани от изкуствен интелект, и в най-новите си продукти, включително телевизори, смартфони и домакински уреди.

Със серията смартфони Galaxy S24, която излезе през януари тази година, технологичният гигант показа "интелект" с функцията Galaxy AI. Тя отключва нови креативни и продуктивни възможности за потребителите като Circle to Search with Google, Live Translate и Interpreter, както и Photo Assist са само част от тях.

През 2024 г. Samsung създаде и нова категория при телевизорите - Samsung AI TVs. Продуктовите линии за 2024 г. подобряват домашното забавление с усъвършенствани процесори и мощни функции, управлявани от AI. Компанията е водещ производител на телевизори в света в продължение на 18 поредни години и е шесткратен носител на награди за иновации на CES.

Най-новите иновации на Samsung бяха представени на 30 май по време на събитие в мебелния магазин на веригата КАRE в София. С новите си продукти компанията придава завършеност на One Samsung - концепцията ѝ за цялостни потребителски изживявания.

Основен акцент в каталога са нейните телевизори, които идват точно навреме за телевизионното лято 2024 г. предвид предстоящото Европейско първенство по футбол и Олимпийските игри. С новите си модели Samsung се прицелва не само към феновете на спортовете или домашното кино, но и към тези на гейминга с нововъведения като Game Bar и AI Auto Game. Последната функция например може разпознава типа игра и оптимизира картината и звука, така че геймърите да могат да се концентрират изцяло върху играта.

Сред новите модели аудиовизуални устройства за 2024 г. има представители от гамите Neo QLED 8K и 4K, OLED моделите и саундбарове, които подобряват значително гледането на телевизия и спорт.

Neo QLED 8K QN900D

Ключовият модел на компанията тази година е Neo QLED 8K QN900D. Това е новият флагман от Neo QLED гамата.

Той идва с подобрения процесор NQ8 AI Gen3, който разполага с модул за невронна обработка (Neural Processing Unit - NPU). Модулът осигурява два пъти по-висока скорост от своя предшественик, както и осемкратно увеличение на невронните мрежи от 64 на 512 - това гарантира изключително зрително изживяване с кристални и ясни детайли, независимо от източника.

Флагманът на Samsung идва с много ключови предимства:

 • Samsung AI Upscaling - предаванията и филмите се трансформират така, че да съответстват напълно на 8K дисплея, което позволява на потребителите да се насладят на детайлите и яркостта на картината.
 • AI Motion Enhancer Pro - гарантира проследяване на всяко движение на екрана (особено по време на спортно събитие) с голяма прецизност и прави динамичните сцени по-плавни и ясни.
 • AI Customization Mode – картината е оптимално настроена спрямо предпочитанията на потребителите, тъй като AI автоматично разпознава характеристики от сцените и ги оптимизира спрямо предпочитанията.
 • Active Voice Amplifier Pro - ясен звук с AI-базирана оптимизация, която изолира диалога от околния шум.
 • Object Tracking Sound Pro - синхронизира звука с действието на екрана за по-динамично съдържание.
 • Adaptive Sound Pro - тази функция интелигентно адаптира звука към съдържанието и акустичните условия в помещението за един наистина богат и реалистичен звук.
 • AI Auto Gaming Mode – AI Engine разпознава типа игра и оптимизира картината/звука автоматично.
 • Операционната система Samsung Tizen идва с още по-интелигентни функции за по-добра интеграция и персонализация.
 • Samsung Know Security - показва как се използва личната информация и предоставя пълен контрол върху това, което споделят потребителите. Гарантира се сигурността на данните на потребителите, като всички пин кодове, пароли или други лични данни са защитени.

И още от гамата Neo QLED, но в 4К:

В гамата има и 4K телевизори. Сред тях е Neo QLED 4K (QN95D). Той разполага също с процесор с изкуствен интелект - NQ4 AI Gen2. Тук за картината се грижи Quantum Mini LED. Дизайнът е Infinity One – с почти незабележими рамки и изключително тънък корпус.

Технологията Quantum Matrix улавя всеки детайл с прецизен ултрафин контрол на светлината. Звукът и при този модел следва всяко действие от картината. Функцията Motion Xcelerator 144Hz е специално създадена за плавни движения и бърза реакция, и ще се хареса на спортните фенове и геймърите.

Гамата OLED

Друг акцент в каталога с иновации на Samsung е и първият в света OLED без отблясъци (Glare-Free OLED). Той елиминира ненужните отражения и запазва черното наситено и дълбоко, а изображенията са ясни при всякакво осветление. Тук процесорът отново е NQ4 AI Gen2, а телевизорите разполагат с функции като Real Depth Enhancer и OLED HDR+ , които се грижат за добрата картина.

С функции като Motion Xcelerator 144Hz за плавно движение и бърза реакция, моделът OLED на Samsung е оптимален избор за игри. Геймърите вероятно ще харесат и режима AI Auto Game, който предлага по-голям конфорт с автоматична оптимизация на настройките. Благодарение на FreeSynchPremium е осигурено и HDR изживяване – визуализации с изключително висок динамичен диапазон, като същевременно се поддържа ниска латентност за безпроблемна плавна игра.

Освен елегантния дизайн, тези OLED телевизори увеличават зрителното пространство. Предлагат се в различни размери,

Сред най-добрите характеристики в тази гама са:

 • 4К AI Upscaling - технология, задвижвана от 20 AI невронни мрежи, която трансформира съдържанието в близка до 4К резолюция.
 • Максимално реалистичните цветове, които са валидирани от PANTONE.
 • Технологията Real Depth Enhancer, която увеличава контраста, използвайки знанието за това как човешкото око обработва дълбочината на изображенията.
 • Уникалният режим EyeComfort на Samsung идва с интелигентна картина, оптимизирана за зрението на потребителите. Режимът запомня локалните часове на залез и изгрев и ги използва, за да коригира автоматично яркостта на екрана.

Саундбари Q-series

Samsung продължава лидерството си като най-продаваната марка саундбарове в света през последните 10 години и е включила предложения и на такива продукти в линията си за 2024 г. В нея е най-новият саундбар от серията Q - Q990D. Той се отличава с 11.1.4-канална конфигурация с безжичен Dolby Atmos.

Сред иновациите е и функцията Sound Grouping за пулсиращ, изпълващ помещението звук и опция за индивидуално слушане. Тя дава възможност на потребителите да се наслаждават на съдържанието през задните високоговорители, без да пречат на другите хора в стаята.

Изключително тънките саундбарове S800D и S700D предлагат високо качество на звука в елегантен и компактен дизайн. Освен това всички саундбарове на Samsung идват с усъвършенствани аудиотехнологии като Q-Symphony.

Ultra Slim лайфстаил саундбари S-series

Саундбарите от серията S, се отличават с дизайн, който пасва на всички модели телевизори и на всяко място. Тази година продуктовата гама е разширена, за да е в съотвествие с разнообразието от екрани. Ultra Slim са супертънки, но с мощен съраунд звук.

Music Frame

Samsung представи и изцяло ново устройство - новия Music Frame, който съчетава аудио с артистичен дизайн, вдъхновен от телевизора The Frame. То е мултифункционално и позволява на потребителите да показват лични снимки или произведения на изкуството, докато слушат музика или друг тип аудио с помощта на интелигентни функции. Отличава се с:

 • Дизайн - може да се сменя и променя според вкуса и пространството; фото рамка – може да се поставя всякаква снимка с лесни и бързи движения; решение за стена - с изчистен и стилен вид; с решение за маса или други – предоставена стойка; моделът идва и с допълнителни рамки, за да пасне на всеки интериор.
 • Качество на звука – чист звук и дълбок бас, настроен от инженерите на Samsung Audio Lab; звукът е мощен и изпълва пространството, 120W от 3-посочен говорител.
 • Аудио с много приложения – Hi-Fi/пространствено аудио, поддържаните приложения за споделяне позволяват слушане на любимите плейлисти. Music Frame може да се използва като AI гласов асистент, с лесни гласови команди, включително музикални услуги, поддържани от Alexa and Google.
 • В зависимост от позицията на тонколоната, Music Frame автоматично оптимизира звука.
 • Тон-колоната работи със SmartThings Hub dongle, а SmartThings App позволява контролиране на домашните устройства, включително Zigbee устройства.
 • Q-Symphony – Music Frame се вписва безпроблемно в екосистемата на Q-Symphony; постига се стерео звук с 2 Music Frames

FreeStyle 2Gen – Full HD

Преносимият проектор може да се използва за гледане на филми, геймиг или просто за амбиантно осветление по време на парти. Samsung FreeStyle 2nd Gen предлага по-бърз интерфейс и възможност за стриймване на игри. Домашното кино вече е възможно с екран до 100 инча. Всяка стая може да бъде превърната в домашен киносалон.

Проекторът от ново поколение идва с още по-добър дизайн, той е с компактен и объл корпус и удобна стойка. Позицията на проектора The Freestyle 2Gen може да се наглася с помощта на стойка тип люлка, а съдържанието - да се прожектира на различни повърхности, като ъгълът позволява регулиране.

Настройките са бързи и лесни. The Freestyle може да бъде поставен навсякъде, той автоматично оптимизира екрана, за да коригира картината, без да се налага да бъде преместван. Проекторът разполага и с първокласен 360º звук.

Family Hub

Сред предложенията за домакински уреди е Family Hub, който дава възможности за управление на дома – от кухнята по време на готвене или от магазина при пазаруване с помощта на смартфон. Хладилникът не просто съхранява хранителните продукти свежи, той помага и при обичайните домакински задачи и дори в забавленията.

Функцията View Inside позволява да видиш какво има в хладилника по всяко време и отвсякъде през смартфона си или на екрана на вратата на Family Hub. С функцията Meal Planner можеш да приготвиш лесно любимите си ястия.

Приложението Smart Recipes може да анализира нуждите ви, за да предостави рецепти за ястия с прости инструкции за приготвяне и спестяване на време. А SmartThings дава възможност за по-интелигентно управление на дома.

Bespoke Jet AI

Изкуственият интелект идва и в помощ на бита и ефективността по отношение на почистване и енергоспестяване. AI и SmartThings стават част от ежедневието в домакинство.

Безжична прахосмукачка Bespoke Jet AI е с All-in-one Clean Station и всмукателна мощност 280 W. Мултициклонният въздушен филтър улавя финия прах. Времето за работа до 100 минути с една батерия позволява да се почисти цяла къща.

Това е първата в света безжична прахосмукачка с изкуствен интелект (AI Cleaning), сертифициран от независимия научен институт по безопасност UL Solutions. Този режим анализира и класифицира типовете среда за почистване, като например вид подова настилка. Почистваща станция All-in-one Clean Station предоставя удобен и хигиеничен начин за почистване на контейнера за прах.

Технологията Air Pulse изтегля праха и мръсотията от него, а въртящият се циклонен филтър премахва 99% от космите благодарение на технологията Air Spin Edge. Почистващата станция улавя 99,999% от финия прах и затваря сама капака на прахосмукачката.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Adidas отстрани Бела Хадид от своя рекламна кампания след призиви за бойкот

Много потребители в социалните мрежи се разгневиха на промотираната маратонка и подчертаха, че производителят на спортни стоки е трябвало да обърне повече внимание на препратката към 1972 г.

17:33 - 20.07.2024
Важно днес

Още един конгресмен призова за оттеглянето на Байдън, след като президентът не го разпозна на събитие

Моултън беше един от първите демократи, които призоваха Байдън да се откаже от надпреварата малко след дебата срещу републиканеца Доналд Тръмп през юни.

15:30 - 20.07.2024
Важно днес

Хеликоптери и алпинисти опитват да потушат пожара в Беклемето. Горят 1000 декара

Тъй като теренът е труднодостъпен, пожарът ще се гаси с с помощта на хеликоптери и алпинисти. 

14:27 - 20.07.2024
Важно днес

Младежкото ДПС зае страната на Ахмед Доган и поиска оставката на "кръга Пеевски" (Обновена)

"За нас лидерът на партията е д-р Ахмед Доган, никога не е имало съмнения каква позиция да заемаме", заявиха младежите от ДПС.

13:55 - 20.07.2024
Важно днес

Беларус осъди на смърт германски медик, работил за Червения кръст

Беларус е последната страна в Европа, в която все още се изпълнява смъртно наказание.

13:10 - 20.07.2024
Важно днес

Река Стряма пресъхна напълно в голям участък край Пловдив след незаконно отклоняване на вода

"Няма вода просто. Няма дълбочини, няма скорост, няма река", казва Цветана Ботянска, хидролог към НИМХ.

12:46 - 20.07.2024
Технологии

Докато светът се възстановя от компютърния срив, експерти предупреждават за бъдещи рискове

Услугите постепенно започнаха да се нормализират след IT срива, който предизвика абсолютен хаос в целия свят в петък.

11:20 - 20.07.2024
GEN Z дневници

Vol.29: Тото удари дъното, Любовната връзка на Тръмп и Байдън, UK не била в Европа

5 новини от света на Gen Z, които може да сте пропуснали тази седмица

10:55 - 20.07.2024