Samsung залага на AI потребителски изживявания в новите си телевизори и продукти Снимка: © Samsung

Samsung продължава да акцентира върху иновациите, задвижвани от изкуствен интелект, и в най-новите си продукти, включително телевизори, смартфони и домакински уреди.

Със серията смартфони Galaxy S24, която излезе през януари тази година, технологичният гигант показа "интелект" с функцията Galaxy AI. Тя отключва нови креативни и продуктивни възможности за потребителите като Circle to Search with Google, Live Translate и Interpreter, както и Photo Assist са само част от тях.

През 2024 г. Samsung създаде и нова категория при телевизорите - Samsung AI TVs. Продуктовите линии за 2024 г. подобряват домашното забавление с усъвършенствани процесори и мощни функции, управлявани от AI. Компанията е водещ производител на телевизори в света в продължение на 18 поредни години и е шесткратен носител на награди за иновации на CES.

Най-новите иновации на Samsung бяха представени на 30 май по време на събитие в мебелния магазин на веригата КАRE в София. С новите си продукти компанията придава завършеност на One Samsung - концепцията ѝ за цялостни потребителски изживявания.

Основен акцент в каталога са нейните телевизори, които идват точно навреме за телевизионното лято 2024 г. предвид предстоящото Европейско първенство по футбол и Олимпийските игри. С новите си модели Samsung се прицелва не само към феновете на спортовете или домашното кино, но и към тези на гейминга с нововъведения като Game Bar и AI Auto Game. Последната функция например може разпознава типа игра и оптимизира картината и звука, така че геймърите да могат да се концентрират изцяло върху играта.

Сред новите модели аудиовизуални устройства за 2024 г. има представители от гамите Neo QLED 8K и 4K, OLED моделите и саундбарове, които подобряват значително гледането на телевизия и спорт.

Neo QLED 8K QN900D

Ключовият модел на компанията тази година е Neo QLED 8K QN900D. Това е новият флагман от Neo QLED гамата.

Той идва с подобрения процесор NQ8 AI Gen3, който разполага с модул за невронна обработка (Neural Processing Unit - NPU). Модулът осигурява два пъти по-висока скорост от своя предшественик, както и осемкратно увеличение на невронните мрежи от 64 на 512 - това гарантира изключително зрително изживяване с кристални и ясни детайли, независимо от източника.

Флагманът на Samsung идва с много ключови предимства:

  • Samsung AI Upscaling - предаванията и филмите се трансформират така, че да съответстват напълно на 8K дисплея, което позволява на потребителите да се насладят на детайлите и яркостта на картината.
  • AI Motion Enhancer Pro - гарантира проследяване на всяко движение на екрана (особено по време на спортно събитие) с голяма прецизност и прави динамичните сцени по-плавни и ясни.
  • AI Customization Mode – картината е оптимално настроена спрямо предпочитанията на потребителите, тъй като AI автоматично разпознава характеристики от сцените и ги оптимизира спрямо предпочитанията.
  • Active Voice Amplifier Pro - ясен звук с AI-базирана оптимизация, която изолира диалога от околния шум.
  • Object Tracking Sound Pro - синхронизира звука с действието на екрана за по-динамично съдържание.
  • Adaptive Sound Pro - тази функция интелигентно адаптира звука към съдържанието и акустичните условия в помещението за един наистина богат и реалистичен звук.
  • AI Auto Gaming Mode – AI Engine разпознава типа игра и оптимизира картината/звука автоматично.
  • Операционната система Samsung Tizen идва с още по-интелигентни функции за по-добра интеграция и персонализация.
  • Samsung Know Security - показва как се използва личната информация и предоставя пълен контрол върху това, което споделят потребителите. Гарантира се сигурността на данните на потребителите, като всички пин кодове, пароли или други лични данни са защитени.

И още от гамата Neo QLED, но в 4К:

В гамата има и 4K телевизори. Сред тях е Neo QLED 4K (QN95D). Той разполага също с процесор с изкуствен интелект - NQ4 AI Gen2. Тук за картината се грижи Quantum Mini LED. Дизайнът е Infinity One – с почти незабележими рамки и изключително тънък корпус.

Технологията Quantum Matrix улавя всеки детайл с прецизен ултрафин контрол на светлината. Звукът и при този модел следва всяко действие от картината. Функцията Motion Xcelerator 144Hz е специално създадена за плавни движения и бърза реакция, и ще се хареса на спортните фенове и геймърите.

Гамата OLED

Друг акцент в каталога с иновации на Samsung е и първият в света OLED без отблясъци (Glare-Free OLED). Той елиминира ненужните отражения и запазва черното наситено и дълбоко, а изображенията са ясни при всякакво осветление. Тук процесорът отново е NQ4 AI Gen2, а телевизорите разполагат с функции като Real Depth Enhancer и OLED HDR+ , които се грижат за добрата картина.

С функции като Motion Xcelerator 144Hz за плавно движение и бърза реакция, моделът OLED на Samsung е оптимален избор за игри. Геймърите вероятно ще харесат и режима AI Auto Game, който предлага по-голям конфорт с автоматична оптимизация на настройките. Благодарение на FreeSynchPremium е осигурено и HDR изживяване – визуализации с изключително висок динамичен диапазон, като същевременно се поддържа ниска латентност за безпроблемна плавна игра.

Освен елегантния дизайн, тези OLED телевизори увеличават зрителното пространство. Предлагат се в различни размери,

Сред най-добрите характеристики в тази гама са:

  • 4К AI Upscaling - технология, задвижвана от 20 AI невронни мрежи, която трансформира съдържанието в близка до 4К резолюция.
  • Максимално реалистичните цветове, които са валидирани от PANTONE.
  • Технологията Real Depth Enhancer, която увеличава контраста, използвайки знанието за това как човешкото око обработва дълбочината на изображенията.
  • Уникалният режим EyeComfort на Samsung идва с интелигентна картина, оптимизирана за зрението на потребителите. Режимът запомня локалните часове на залез и изгрев и ги използва, за да коригира автоматично яркостта на екрана.

Саундбари Q-series

Samsung продължава лидерството си като най-продаваната марка саундбарове в света през последните 10 години и е включила предложения и на такива продукти в линията си за 2024 г. В нея е най-новият саундбар от серията Q - Q990D. Той се отличава с 11.1.4-канална конфигурация с безжичен Dolby Atmos.

Сред иновациите е и функцията Sound Grouping за пулсиращ, изпълващ помещението звук и опция за индивидуално слушане. Тя дава възможност на потребителите да се наслаждават на съдържанието през задните високоговорители, без да пречат на другите хора в стаята.

Изключително тънките саундбарове S800D и S700D предлагат високо качество на звука в елегантен и компактен дизайн. Освен това всички саундбарове на Samsung идват с усъвършенствани аудиотехнологии като Q-Symphony.

Ultra Slim лайфстаил саундбари S-series

Саундбарите от серията S, се отличават с дизайн, който пасва на всички модели телевизори и на всяко място. Тази година продуктовата гама е разширена, за да е в съотвествие с разнообразието от екрани. Ultra Slim са супертънки, но с мощен съраунд звук.

Music Frame

Samsung представи и изцяло ново устройство - новия Music Frame, който съчетава аудио с артистичен дизайн, вдъхновен от телевизора The Frame. То е мултифункционално и позволява на потребителите да показват лични снимки или произведения на изкуството, докато слушат музика или друг тип аудио с помощта на интелигентни функции. Отличава се с:

  • Дизайн - може да се сменя и променя според вкуса и пространството; фото рамка – може да се поставя всякаква снимка с лесни и бързи движения; решение за стена - с изчистен и стилен вид; с решение за маса или други – предоставена стойка; моделът идва и с допълнителни рамки, за да пасне на всеки интериор.
  • Качество на звука – чист звук и дълбок бас, настроен от инженерите на Samsung Audio Lab; звукът е мощен и изпълва пространството, 120W от 3-посочен говорител.
  • Аудио с много приложения – Hi-Fi/пространствено аудио, поддържаните приложения за споделяне позволяват слушане на любимите плейлисти. Music Frame може да се използва като AI гласов асистент, с лесни гласови команди, включително музикални услуги, поддържани от Alexa and Google.
  • В зависимост от позицията на тонколоната, Music Frame автоматично оптимизира звука.
  • Тон-колоната работи със SmartThings Hub dongle, а SmartThings App позволява контролиране на домашните устройства, включително Zigbee устройства.
  • Q-Symphony – Music Frame се вписва безпроблемно в екосистемата на Q-Symphony; постига се стерео звук с 2 Music Frames

FreeStyle 2Gen – Full HD

Преносимият проектор може да се използва за гледане на филми, геймиг или просто за амбиантно осветление по време на парти. Samsung FreeStyle 2nd Gen предлага по-бърз интерфейс и възможност за стриймване на игри. Домашното кино вече е възможно с екран до 100 инча. Всяка стая може да бъде превърната в домашен киносалон.

Проекторът от ново поколение идва с още по-добър дизайн, той е с компактен и объл корпус и удобна стойка. Позицията на проектора The Freestyle 2Gen може да се наглася с помощта на стойка тип люлка, а съдържанието - да се прожектира на различни повърхности, като ъгълът позволява регулиране.

Настройките са бързи и лесни. The Freestyle може да бъде поставен навсякъде, той автоматично оптимизира екрана, за да коригира картината, без да се налага да бъде преместван. Проекторът разполага и с първокласен 360º звук.

Family Hub

Сред предложенията за домакински уреди е Family Hub, който дава възможности за управление на дома – от кухнята по време на готвене или от магазина при пазаруване с помощта на смартфон. Хладилникът не просто съхранява хранителните продукти свежи, той помага и при обичайните домакински задачи и дори в забавленията.

Функцията View Inside позволява да видиш какво има в хладилника по всяко време и отвсякъде през смартфона си или на екрана на вратата на Family Hub. С функцията Meal Planner можеш да приготвиш лесно любимите си ястия.

Приложението Smart Recipes може да анализира нуждите ви, за да предостави рецепти за ястия с прости инструкции за приготвяне и спестяване на време. А SmartThings дава възможност за по-интелигентно управление на дома.

Bespoke Jet AI

Изкуственият интелект идва и в помощ на бита и ефективността по отношение на почистване и енергоспестяване. AI и SmartThings стават част от ежедневието в домакинство.

Безжична прахосмукачка Bespoke Jet AI е с All-in-one Clean Station и всмукателна мощност 280 W. Мултициклонният въздушен филтър улавя финия прах. Времето за работа до 100 минути с една батерия позволява да се почисти цяла къща.

Това е първата в света безжична прахосмукачка с изкуствен интелект (AI Cleaning), сертифициран от независимия научен институт по безопасност UL Solutions. Този режим анализира и класифицира типовете среда за почистване, като например вид подова настилка. Почистваща станция All-in-one Clean Station предоставя удобен и хигиеничен начин за почистване на контейнера за прах.

Технологията Air Pulse изтегля праха и мръсотията от него, а въртящият се циклонен филтър премахва 99% от космите благодарение на технологията Air Spin Edge. Почистващата станция улавя 99,999% от финия прах и затваря сама капака на прахосмукачката.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024