Снимка: © Getty Images

Броят на смъртните случаи в САЩ вследствие на пандемията от коронавирус вече е над 5110, според данните от worldometers.info и университета "Джонс Хопкинс", цитирани от CNN. Освен това страната отбеляза най-трагичния ден от началото на заразата. За последните 24 часа жертвите са 884 души.

Общият брой на заразените в САЩ е 215 300 души, като излекуваните са 8878. Въпреки това в критично състояние остават 5005 души.

Ню Йорк е щатът, превърнал се в най-голямото огнище на пандемията. Там смъртните случаи преминаха 1300.

Иначе САЩ е страната с най-много случаи на Covid-19 в света, като Италия има над 110 хиляди регистрирани заболели, а Испания - повече от 104 хиляди. Жертвите в тези две държави обаче са повече - починалите в Италия са над 13 000, а в Испания - над 9 хиляди.

Президентът Доналд Тръмп каза в сряда, че "следват няколко седмици, които ще бъдат ужасяващи". CNN потвърждава тази теза, съобщавайки, че федералните резерви на медицинско оборудване са почти изчерпани. Болниците ще се нуждаят от още милиони маски и предпазни облекла.

На летище "Джон Ф. Кенеди" пристигна руски самолет, превозващ медицинско оборудване, след като доставката беше договорена между Москва и Вашингтон. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети