САЩ спират операциите на ВЕБ и военната банка на Русия, прекратяват всякакви операции с външния дълг в Америка и Европа

Президентът на Съединените щати Джо Байдън направи пространно изявление, първото след вчерашните и днешните събития по "признаването" на Донецка и Луганска области за "независими" държави.

Санкциите, които САЩ предвиждат ще са стъпаловидни - всяко следващо враждебно действие на Русия, ще бъде последвано от още по-сурови санкции, заяви Байдън

Засега спират операциите на две важни за Русия банки - ВЕБ ("Внешторгбанк"), и Военната банка. Русия няма да може да извършва никакви дългови операции на международните пазари, включително да търгува с дълг или да заема пари.

„Ние ще наложим санкции на руския елит и на членовете на техните семейства. Те споделят корупционните печалби на политиката на Кремъл, сега ще трябва да споделят и болката“, заяви президентът на САЩ

Според определението на Джо Байдън, събитията от последните 24 часа са "начало на инвазия".

"В снощната реч на Путин нямаше и намек за дипломация. Руският президент на практика отрече правото на Украйна да съществува" - каза американският президент.

Руски войски остават на северната граница на Украйна с Беларус, Русия трупа кораби и подвидници в Черно море, включително десантни амфибии, запасява армията си с банки кръв и медицински материали.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024