Състоянието на Сашка Васева се подобрява, изписана е от германската клиника Снимка: © bTV

Певицата Сашка Васева е била изписана от германската клиника, в която месеци наред беше подложена на терапия за отстраняване на тумор в мозъка.

Това съобщи съпругът ѝ Христо Бакърджиев пред bTV. В момента 55-годишната жена е настанена в център за рехабилитация.

„С добри темпове се подобрява здравословното ѝ състояние. Това показва огненият ѝ темперамент, който вече проявява“, каза Бакърджиев.

Васева премина през две операции за отстраняване на тумора, заради който загуби зрението си. Тя замина за Германия още през октомври 2021, а близките ѝ откриха дарителска сметка, тъй като се нуждаеха от около 80 хил. евро за хирургическата интервенция.

Тогава съпругът ѝ каза, че лекарите оценяват шансовете на Сашка Васева да възстанови зрението си, на 30-40%. Сега не даде повече подробности за това дали тя го е подобрила.

Бакърджиев разкри, че Васева вече пее – с доста силен глас. „Има още дълъг път, за да се възстанови. Засега е на съвсем ранен стадий – напредва, но не е толкова бързо и лесно“, добави съпругът ѝ.

Васева ще прекара около 1-2 месеца в център за рехабилитация. „Доколкото успяхме, бяхме заедно на коледните и новогодишните празници. Много е сложно заради Covid-пандемията“, каза той.

„Пожелава си да прогледне, да е с децата и да може да пее“, добави още Христо Бакърджиев.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024