Снимка: © Facebook

Сайтът reduta.bg спира да се развива след смъртта на журналиста Стойко Тонев, но ще се търси начин за архивиране на цялото му досегашно съдържание. Това обявиха останалите трима редактори – Любослава Русева, Веселина Седларска и Владимир Шопов.

„За съжаление, колкото и да звучи банално, всяко нещо има своето начало и своя край. Без д-р Тони Филипов (б.а. – псевдонимът на Тонев) това място просто не би било същото. По наша преценка, сегашният момент е подходящ да поставим точка на това начинание. Надяваме се, че то оставя съществена следа в усилията за удържане на свободата на словото в страната!“, пишат колегите на Тонев в обръщението си.

„Смъртта отне човека, който вдъхнови създаването на това място за свободна мисъл и дискусия. Стойко бе инициатор на появата на този инфундибулум, където в продължение на цяло десетилетие предлагахме своите мисли и наблюдения за случващото се около нас. Сърдечно благодарим, че през това време вие бяхте наши читатели“, добавят редакторите.

Стойко Тонев почина на 31 януари. Той бе един от най-ярките автори на сатирична публицистика и списваше „Из делниците на един луд“, които се разпространяваха в много сайтове, включително в „Редута“. В рубриката си журналистът и социолог се представяше с псевдонима Тони Филипов, д-р.

Освен автор на 5 книги, той бе и един от стълбовете на reduta.bg - сайт, известен с коментарите си на политическа тематика и със сатирична публицистика.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Протестът на градския транспорт в София ще пропуска само ученици за матурите

Трафикът в столицата ще е силно затруднен след 8:30 ч.

Защо Путин подцени Украйна и как ФСБ заложи провала на войната

Пълна изолация, извънредна подозрителност, корумпирани служби за сигурност и засилено желание за мъст - мотивите за военната инвазия

Lenovo Tab P12 Pro – отличителен, вълнуващ и продуктивен

Моделът разполага с втори безжичен екран за компютър

Политици и сайтове с опорки в комбина: Как руската пропаганда стига до българските читатели

Пропагандните статии за Русия са се увеличили 10 пъти след началото на войната