Създателят на анимето и известните карти за игра ''Ю-Ги-О'' Казуки Такахаши е открит мъртъв на 6 юли сутринта край брега на японския град Наго, южно от Окинава. Популярният автор е бил с екипировка за гмуркане с шнорхел, когато тялото му е забелязано да се носи безжизнено във водата на около 300 метра от сушата. Причината за смъртта на 60-годишния Такахаши все още се изяснява. От японската брегова охрана посочват, че най-вероятно е починал няколко дни преди да бъде открит.

Успехът на Казуки Такахаши и ''Ю-Ги-О'' продължава десетилетия. Манията се ражда като манга комикс през 1996 г., а героите му оживяват в аниме сериал, хитовите карти, видеоигра. Историята дава началото и на един от най-печелившите медийни франчайзи на всички времена.

Епизодите започват да се излъчват през 1999 г. в Япония от Konami, през 2002 г. стигат до Северна Америка, а после и до много други точки на планетата. Успехът на анимето предвещава огромната популярност на картите, които привличат колекционери и фенове на класическата игра от целия свят.

ю-ги-о карти, игра, турнир

През 2011 картите ‘‘Ю-Ги-О“ влизат в рекордите на Гинес за ‘‘най-продаваната игра с карти в историята“, като се смята, че към момента са продадени 35 милиарда копия по целия свят. В допълнение на пазара са реализирани и над 40 милиона манга книги от поредицата.

През 2021 г. лоялните фенове на ‘‘Ю-Ги-О“ имаха нов повод за радост - историята бе пресъзданена и във видеоигра - „Master Duel” е достъпна за всички конзоли и мобилни устройства. През първите два месеца след пускането си ''Yu-Gi-Oh! Master Duel" е изтеглена 20 милиона пъти.

ю-ги-о-, yo-gi-oh dual links


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024