Нов опит за взлом в дома на футболист от ПСЖ: Богатите играчи са "магнит" за крадците Снимка: © GEt

Полицията във Франция е арестувала седем души в предградие на Париж, след като са се опитали да оберат къщата на футболиста от ПСЖ Юлиан Дракслер.

Това е вторият случай на опит за взлом в дома на играч от клуба, след като преди няколко седмици вратарят Джанлуиджи Донарума и съпругата му бяха нападнати и обрани посред нощ.

Според Parisien, близките на Дракслер са подали сигнал в полицията, след като са установили, че два автомобила обикалят около къщата му. Службите за сигурност са организирали наблюдение на района, като също са засекли колите.

Двама души с един от автомобилите са правили оглед около сградата в понеделник, ден преди да бъдат арестувани. Във втората кола са заловени петима души. Двама от тях са избягали, след като охранителите на Дакслер са ги подгонили малко по-рано.

В двата автомобила са намерени ръкавици, маски, лепящи ленти и пластмасови кабелни връзки. Смята се, че мъжете са се подготвяли да нахлуят в къщата през нощта, за да я оберат.

Седмината са на възраст от 17 до 21 години и, с изключение на един човек, всички са криминално проявени.

29-годишният Юлиан Дракслер е играч в германския национален отбор и беше част от тима, който спечели Световното първенство по футбол през 2014 г. Дракслер играе в "Пари Сен Жермен" от 2016 г., като договорът му изтича през 2024 - за последно той е преотстъпен под наем на португалския клуб "Бенфика".

До момента няма информация дали нападението над Донарума има връзка с предполагаемия опит за грабеж край Париж. В края на юли вратарят и жена му бяха хоспитализирани, след като неизвестни мъже нахлуха в дома им, съблякоха ги и ги завързаха, след което отнеха луксозни предмети, оценявани на 500 000 евро.

Атаките срещу богати футболисти съвсем не са инцидент във Франция - с годишни приходи в размер на десетки милиони евро всеки от тях се превръща в идеална "мишена" за престъпници, които търсят бърза плячка.

През 2021 г. капитанът на ПСЖ Маркиньос беше пребит и ограбен в дома си в Шату. Съотборникът му Анхел ди Мария също стана обект на кражба - от сейфа му изчезват бижута и часовници за над 500 000 евро.

Още няколко нападения срещу домовете на известни футболисти са извършени между 2018-2021, при едно от тях изчезват скъпоценности за близо 1,5 милиона долара.

Често крадците следят графика на мачовете на потенциалните си жертви и профилите им социалните мрежи, за да преценят кога да организират атаката и какво биха могли да откраднат.

Сходни проблеми с престъпността, насочена срещу имуществото на милионерите-футболисти, има не само във Франция, но и в Англия, Испания и Италия.

През 2021 г. New York Times разказва как изграждането на "паник стаи" и наемането на охранителни екипи с кучета-пазачи в къщите на богати атлети се е превърнало във все по-честа практика - наред с луксозни придобивки като сауна, басейн, голям гараж и др.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руска атака в Харковска област, ранени са най-малко 8 деца

Ударите са били срещу град Дергачи, поразени са жилищни сгради

19:43 - 02.05.2024
Важно днес

Байдън след безредиците: Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024
Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024
Важно днес

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Решението на кабинета беше оттеглено след обществен натиск

14:50 - 02.05.2024
Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024