Мнозинството на ГЕРБ и ВМРО в Столичния общински съвет подкрепи предложението за закупуване на седем щанда за продажба на книги, които ще се монтират на мястото на стария пазар на площад "Славейков".

Общата стойност на поръчката ще е 276 000 лева, което провокира критики за неразумно високите единични цени на сергиите. Въпреки това общинските съветници одобриха проектите.

Аргументът за ценообразуването е свързан с наличието на осветление, отопление и възможност за заключване на щандовете, както и изработката им от дълготрайни материали.

Според решението - проектантите ще трябва да изработят прототип, който да се монтира на площада, за да се потърси обратна връзка от жителите на София.

От "Спаси София" атакуваха проектното предложение с мотива, че в проекта за ремонт на ул. "Граф Игнатиев" не са залагани подобни суми, а 16 пъти по-ниски цени за сергиите.

"Няма ли градът без тротоари, улици, паркинги, междублокови пространства и канализация по-важни приоритети, в които да се инвестира", питат те.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Украйна се прицели в руските сили, които стрелят по и от АЕЦ "Запорожие"

Зеленски определи тези войници като "специална цел"

Салман Рушди вече не е на командно дишане и може да говори

Писателят бе нападнат по време на своя лекция

Почина поетесата Екатерина Йосифова

Българската писателка си отиде на 81 години

Консерваторите в САЩ пускат свое приложение за запознанства за "хора с правилно разбиране за света"

Потребителите от женски пол ще могат да получат безплатни премиум акаунти, но мъжете ще трябва да си платят за него