Снимка: © getty images

42-рият президент на САЩ Бил Клинтън и неговата съпруга Хилъри Клинтън изразиха благодарността си към медицинските служители в Ню Йорк, изпращайки над 400 пици към болниците в окръга Уестчестър, в който живеят.

Щата Ню Йорк, и в частност самият метрополис, постепенно се превръща в една от най-горещите точки на разпространение на коронавируса в света. САЩ вече е на първо място по брой на потвърдените случаи, а най-гъсто населеният град в страната е и най-силно засегнатия. 

Броят на заразените се увеличава с високи темпове, вследствие на което медиците са натоварени с огромно количество работа. Жестът на семейство Клинтън е повече от добре дошъл в тази ситуация.

„Когато някой е достатъчно загрижен, за да донесе храна, така че нашите доктори да не трябва да мислят за това и да могат да продължат своята работа,“ бе коментарът на директора на външните работи на St John's Riverside Hospital, която получи 80 пици в сряда.

На всяка кутия има и надпис "Благодарим ви, че се грижите за нашето общество. От Бил и Хилари Клинтън".

Тази инициатива помага не само на медицинските лица, но и на някои местни бизнеси. Мениджърът на Mr. Nick's Brick Oven Pizza Аби Красники заяви, че поръчката на 20 пици от неговия ресторант за Phelps Memorial Hospital е била добре дошла:

"Бизнесът е стабилен, но не е както преди всичко това да се случи. Това действие показва, че семейство Клинтън мисли за своите хора и за своята страна." 

В сряда бившият държавен секретар Хилари Клинтън използва своя Twitter акаунт, за да изкаже благодарността си към всички, които продължават да работят в таи ситуация:

"Благодаря на медицинските професионалисти, на служителите на хранителните магазини, на доставчиците, фармацевтите, пощальоните, пожарникарите, полицаите, служителите в старческите домове и всеки друг, който работи, за да спасява животи и да ни помага да продължаваме в този момент."


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

От "Бързи и яростни в Пловдив" до тройна катастрофа в Слънчев бряг

Brabus, подарен за 18-ти рожден ден, приключи с ПТП и удар в ограда

Риана влезе в клуба на милиардерите, но не благодарение на музиката си

Козметичният бизнес на Риана и LVMH я превърна в най-богатата жена в музикалната индустрия

Служебният кабинет "завеща" на ИТН нов главен секретар на МВР

Петър Тодоров е предложен от кабинета "Янев" дни преди избора на редовно правителство

Работодателите спират мощности заради рекордно високи цени на тока, ИТН обвинява БЕХ в саботаж

Как цената на промишления ток в България изведнъж стана по-висока от Германия, Франция и Австрия