Как бизнесът с удоволствията в Сицилия ще спечели поне 2 млн. евро повече заради сериала "Белият лотос"?

Хитовата драма "Белият лотос" отново показва завиден лукс и впечатляващи декори с втория си сезон, който този път отвежда зрителите в Сицилия. И, оказва се, ги вдъхновява да предприемат пътешествие до италианския остров.

Действието в новия сезон на брилятната социална сатира се развива отново в хотел от веригата "Four Seasons", като този път фокусът е върху шикозния San Domenico Palace в град Таормина. Хотелът е изключително луксозен и предлага няколко ресторанта, басейни, фитнес зали, както и различни преживявания - като например преход пеша до вулкана Етна. През 2017 г. той е и домакин на срещата на лидерите от Г-7, на която присъстват Доналд Тръмп, Ангела Меркел, Тереза Мей и Еманюел Макрон.

Част от снимките на "Белият лотос" са заснети и в Палермо и Ното, както и около Йонийско море. Макар че за Италия локдаунът отдавна е само спомен, изборът на един от най-красивите градове на Сицилия беше приветстван от страната, която беше засегната тежко от пандемията.

Пристигането на международния актьорски състав и екипа през февруари тази година се очакваше да доведе до ръст от близо 2 млн. евро на приходите за хотелите, жилищата под наем, баровете и ресторантите в града, както и до отварянето на нови възможности за работа за местните хора, включително и като статисти за снимките на "Белият лотос", посочва "Гардиън". Очакванията са облагите да продължат и след излъчването на целия сезон по HBO, което започна в края на октомври.

Това бяха интензивни месеци, но екипът на Майк Уайт показа всички най-красиви части на Таормина. За нашия град това е изключителна световна реклама", казва Габриеле Дзукаро, собственик на ресторант в центъра на града, пред британския вестник "Гардиън".

Хотелът "San Domenico Palace", който всъщност е бивш манастир с изглед към морето, съобщава, че е "резервиран до април 2023 г.", но сега, в края на сезона, при приятни температури от 20 градуса, има много свободни места за тези, които могат да си го позволят. (Цените за двойни стаи за уикенд през месец октомври започват от 1050 евро).

Не е задължително обаче да сте много богат, за да може да се насладите на красотата на Таормина. За една десета от цената, която предлага San Domenico, туристите могат да отседнат в друг бивш манастир - хотел "Splendid", който също предлага добри удобства.

Първият сезон на "Белият лотос" си спечели похвали не само заради изключителната режисура, сценарий и поддържаща актьорска игра (и да сериалът грабна всички статуетки "Еми" точно в тези категории), но и заради това, че локацията на снимките не е просто фон, а направо самостоятелен персонаж.

Действието в първата част на драмата се развиваше на Хавайските острови, като хотелът в Мауи, където героите прекарват по-голямата част от времето си, дори беше изцяло затворен за посетители. Екипът от дизайнери на сериала го намират за твърде безвкусен за снимките и добавят по-ярки меки мебели и цветя, за да създадат хотел, който е "кичозен, с недостатъци и богат като героите".

Вниманието към първата част от сериала доведе и до още по-голямо внимание към Хаваите. Броят на посетителите на Мауи през първата половина на 2022 г. се е възстановил до нивата отпреди пандемията, а постъпленията са се увеличили с повече от 16%. Управителят на хотела, Бен Шанк, споделя, че телефонът му звъни без прекъсване след излъчването на епизодите.

"Хотелът заживя свой собствен живот. Не можете да си представите колко много обаждания получихме", казва той.

Локацията от втория сезон също има какво да предложи: от извисяващата се Етна до древните Сиракузи на юг, източна Сицилия е пълна с истински чудеса - и за гледане, и за пътешествие.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Няма да се откажем, нито ще се предадем

ПП-ДБ се регистрираха в ЦИК за изборите на 9 юни

12:31 - 24.04.2024
Живот

Олена Грицюк - бежанката от Чернигов, която преведе "История Славянобългарская" на украински

Архитектката сама превежда и оформя Паисиевото издание

11:48 - 24.04.2024
Важно днес

Не МВР, а bTV разпространи още кадри от инцидента с журналиста Димитър Стоянов

И те обаче поставят въпрос дали конфликтът не започва по-рано

11:25 - 24.04.2024
Важно днес

"Зелено движение" даде заявка за своя парламентарна група в новия парламент

Партията се регистрира самостоятелно за участие в изборите на 9 юни

11:24 - 24.04.2024
Важно днес

Денков: Заради ГЕРБ и ДПС губим пари по Плана за възстановяване и устойчивост

Докато не се реализират реформите, които се изискват по ПВУ – плащания няма да има

09:31 - 24.04.2024