Серина Уилямс се отказа от мача с Пиронкова на Ролан Гарос Снимка: © Getty Images

Серина Уилямс се отказа от двубоя от втори кръг на Ролан Гарос срещу Цветана Пиронкова. Новината съобщиха първо организаторите на турнира по French Open Radio, а в официалния сайт на надпреварата те обявиха българката за победител в мача. Малко след това самата носителка на 23 титли от Големия шлем даде пресконференция, на която потвърди информацията.

Причините за оттеглянето на трикратната шампионка в Париж са свързани с болки в ахилеса. 39-годишната американка съобщи, че ще са ѝ нужни между 4 и 6 седмици за възстановяване.

Тя няма да може да се бори за заветната 24-а титла от Шлема, която ще я изравни с автсралийската легенда Маргарет Корт. "Обичам да играя тенис и все още съм много добра в това. Близо съм до подобряването на определени аспекти и ми трябва още малко", каза Серина.

"Винаги давам 100 процента от себе си. Ахилесът обаче е такава контузия, с която не искаш да си играеш. Няма да се получи много добре, ако нещата се влошат. Не искам да стигам дотам, че да застраша здравето си", добави американката. "Това не е много сериозна травма, но трябва да я лекуваш, преди да се е влошила, за да избегнеш скъсване на ахилес. Не знам дали ще мога да играя в още турнири до края на сезона".

Двете с Цветана трябваше да се изправят една срещу друга за втори път в последните няколко седмици. Пиронкова обаче продължава напред към третата фаза на турнира без игра. Там ще се изправи срещу 117-ата в ранглистата Барбора Крейчикова от Чехия. Тя надигра в три сета сънародницата си Барбора Стрицова.

Пиронкова и 23-кратната шампионка от Големия шлем играха четвъртфинал на US Open. Тогава бившата полуфиналистка от Уимбълдън водеше със сет на американката, но допусна обрат. В общия баланс Серина води с 5-0.

Пиронкова започна с победа участието си на тазгодишното издание на Ролан Гарос след победа в два сета на 95-тата в света Андреа Петкович. Българката демонстрира много динамична и разнообразна игра, като владееше инициативата през почти цялото време и напълно заслужено стигна до успеха.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

НС направи важни крачки към приемане на еврото и взе решение за ускоряване на процеса

Парламентът постави като цел 1 юли 2025 г. за приемане на еврото у нас

17:56 - 26.07.2024
Технологии

Vivacom навлиза ударно в света на гейминга с турнира „Game ON“

Популярни геймъри, техните фенове и специални гост-звезди влизат заедно в епичен сблъсък за награда от 15 000 лева

17:46 - 26.07.2024
Важно днес

Русия арестува бивш зам.-министър на отбраната и го обвини в корупция

Офицерът е един от най-дълго служилите служители в областта на руската отбраната.

17:25 - 26.07.2024
Важно днес

МОН предлага две по-дълги ваканции за учениците

МОН с предложение за ваканциите и неучебните дни през учебната 2024/25 г.

15:28 - 26.07.2024