Снимка: © Getty Images

Серия от земетресения разтърсиха Северна Македония и Гърция тази нощ. Най-силният трус е бил с магнитуд 5,5 по скалата на Рихтер и е регистриран минути преди полунощ на територията на Гърция, съобщава Европейският сеизмологичен център.

Земетресенията са се усетили и в България, обявиха от БАН. Няма пострадали, нито нанесени щети.

Няма пострадали при земетресенията и в съседните ни страни. Епицентърът на най-мощния трус е бил в близост до границата на Гърция със Северна Македония и е бил усетен най-вече в Битоля и Охрид, съобщава местната медия MKD.mk.

Материалните щети в Битоля са тежки, а стотици хора са прекарали нощта навън и са спали в автомобилите си, предаде кореспондентът на bTV в югозападната ни съседка.

Щети има в целия град, като най-сериозните са напукани сгради, включително ново строителство. Хората се страхуват да се върнат в домовете си.

Сутринта в понеделник все още са се усещали вторични трусове, като най-силният до този момент е бил с магнитуд 3 по Рихтер. В Битоля е обявен неработен ден.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Автобус с деца катастрофира на АМ "Тракия"

Децата са от Сърбия и са се връщали от море