Сериалът The White Lotus по HBO беше едно от откритията на 2021 г.: хаплив, ироничен, едновременно сериозен, но и много смешен, при това - отлично заснет.

Всичко се случваше на терена на луксозен хотел от несъществуващата верига "Белият лотос", разположен на хавайския остров Мауи. Едно от най-красивите кътчета в света беше превърнато в притегателен център на група странни, неприлично богати герои. Парите на гостите трудно можеха да прикрият дълбоката им екзистенциална криза и загуба на ориентир в живота, и това беше основният мотив на сериала.

Дженифър Кулидж (номинирана за "Златен глобус" за ролята си) беше алкохолизираната богата жена, дошла да разпръсне праха на покойната си майка над океана. Александра Дадарио и Джейк Лейси играеха двойката младоженци, чийто брак започва да се разпада още в медения месец.

Кони Бритън влезе в ролята на финансова директорка, чийто работохолизъм кара съпруга й да изгуби вяра в бащинството и мъжествеността си, а децата й - да презират всичко и всички.

Хората от персонала на "Белия лотос" бяха дори по-интригуващи и мистериозни от гостите си - от мениджъра Арманд, който беше превърнал работата си в наркотик, до жената от спа-центъра Белинда, която мечтаеше да избяга от всекидневието си с малко помощ от богата клиентка.

Напрежението между двете групи се нагнетяваше на фона на иронични диалози за политическата коректност, cancel-културата, отношенията между класите и расите, медиите, зависимостите, преобърнатите роли на жените и мъжете в обществото и т.н.

Добрата новина за феновете на сериала е, че "The White Lotus" ще се завърне с нов сезон, който се очаква да се появи още през 2022 г. Локацията ще е различна, гостите на хотела от едноименната верига също - това, което се запазва, е автентичната атмосфера, дълбочината и сатиричният почерк на сценариста и режисьор Майк Уайт.

"Ще отидем на друго място, защото просто няма начин да си позволим "Four Seasons" в Мауи по време на пандемията. Така че очаквайте нещо от типа на "Белият Лотос - Киото". И това би било забавно, защото може да покажем идеята за сблъсъка на културите и др.", казва Уайт.

Сезон 2 на The White Lotus: Нови герои, нова локация, още сатира и драма Една от сигурните нови актриси в The White Lotus 2 ще е Обри Плаза - звездата от комедията на NBC "Parks and Recreations", която се снима и в новия филм на Гай Ричи. Информацията за нейната героиня засега е оскъдна. Това, което се знае, е, че ще се казва Харпър Спилър и ще присигне на ваканция в хотела заедно със съпруга си и неговите приятели.

Майкъл Империоли, когото познаваме отлично от сериала "Семейство Сопрано", също се включва в актьорския състав на новия сезон. Неговият герой Доминик ди Грасо пътува заедно с възрастния си баща и със сина си, който наскоро е завършил колеж.

Майкъл Империоли - The White Lotus сезон 2

Дженифър Кулидж вероятно ще е единствената звезда от оригиналния актьорски състав, която ще се появи в новия сезон (и то напълно заслужено). Интересното е, че 60-годишната актриса можеше изобщо да не се превъплъти във вечно опиянената Таня - въпреки че едва ли може да има по-подходящ човек за този образ.

През 2021 г. тя разказваше пред Vogue, че е била на крачка от решението да откаже участие в The White Lotus, защото изпада в "самоунищожителна" криза по време на първия Covid-локдаун.

Кулидж казва, че всекидневно е преяждала с пица и сладолед в дома си в Ню Орлиънс в опит да притъпи паниката си от новините за заболели и починали хора. Идеята да се снима по бански на Хавайските острови съвсем не я е изпълвала с възхита. В крайна сметка Майк Уайт я е "довлякъл насила" до снимачната площадка - създателят на сериала е писал ролята на Таня специално за нея.

Датата на премиерата на "The White Lotus 2" все още не е известна, но ако можем да се доверим на данните в IMDb - премиерата би трябвало да се състои още тази година.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024
Важно днес

Сарафов, Гешев и Цацаров са извикани на изслушване в комисията за Нотариуса

Последните трима главни прокурори ще бъдат изслушани във връзка с мрежата около Нотариуса

18:24 - 28.03.2024
Технологии

Сам Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор за финансови измами

Фрийд каза пред съда, че съжалява.

17:55 - 28.03.2024
Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024
Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024