Шампион по кикбокс, който отричаше Covid, почина след усложнения от коронавируса Снимка: © Instagram.com/Fred Sinistra

Дори най-здравите и силни мъже могат да загубят битката с коронавируса, ако не вземат адекватни мерки за лечение и отричат Covid-19 и ваксините.

Трикратният световен шампион по кикбокс Фредерик Синистра е най-актуалният пример. 41-годишният белгиец беше един от най-големите Covid-скептици. Той обаче постъпи в болница с коронавирус и почина от усложнения, предизвикани от инфекцията, а дори след смъртта му съпругата му продължава да отрича SARS-CoV-2.

Синистра беше една от световните звезди в кикбокса – дотолкова, че си спечели призванието „най-силния човек в Белгия“. „Гробарят“, както беше прякорът му, не признаваше съществуването на пандемията, но през ноември постъпи в лечебно заведение с Covid-19, който засегна белите му дробове. Дори в този момент обаче той отказваше да спомене думата „коронавирус“ - заболяване, отнело милиони животи по света за 2 години.

Белгийските медии съобщават днес, че Синистра е бил изписан от болницата този месец, но на 15 декември е починал от ефектите на симптоматичния Covid-19.

Два дни по-рано кикбоксьорът е написал съобщение до последователите си във Facebook, в което казва, че е у дома, възстановява се и ще се завърне „хиляда пъти по-силен“.

В края на ноември дори е качил селфи от болницата, на което се вижда, че е свързан към апарат за обдишване.

Синистра вярваше, че сравнително младата му възраст и доброто му физическо състояние ще го снабдят с достатъчна защита срещу всякакви симптоми на коронавируса, пише La Stampa. За жалост, смъртта му настъпи именно след респираторни проблеми.

Треньорът му е бил човекът, който го е посъветвал да постъпи в болница, а не някой от семейството му. „Казах му, че няма да го тренирам, ако не отиде в лечебно заведение“, казва той.

Въпреки оказаните грижи от страна на медиците кикбоксьорът предпочел да продължи лечението си вкъщи.

Трагедията е настъпила съвсем очаквано предвид проблемите му и отказа му да остане по-дълго в болница. Въпреки това съпругата му продължава да отрича съществуването на заболяването.

„Мъжът ми не загина от Covid. Той никога нямаше да приеме, че това, което се случи с него, се използва, за да се всява страх“, пише тя в Instagram.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

С челник срещу сметките за ток? Как невинен клип прати българско семейство в световните медии

Чавдар и Тони не пестят ток, докато стоят на тъмно. Но фалшивата новина обиколи света

14:53 - 27.11.2022

Протестите в Китай стават все по-смели: Чуват се призиви за оттеглянето на Си Дзинпин

Чуват се скандирания "Долу Комунистическата партия"

14:04 - 27.11.2022

Карадайъ дава интервю: "Давайте следващия въпрос... Ако баба ви беше мъжка, щяхме ли да водим разговор..."

"На Марс ли да изселим депесарите", пита лидерът на ДПС в нервен разговор с Мария Цънцарова

12:30 - 27.11.2022

Игра на "Дипломация" с "Цицерон": Изкуственият интелект, който блъфира почти като човек

Алгоритъмът на "Мета", кръстен на римския държавник и философ, може да бъде полезен и в други сфери

10:34 - 27.11.2022