Д-р Тома Томов - ръководител на Отделението за лечение на пациенти с Covid-19 в Александровска болница - е новият зам.-министър на здравеопазването в служебния кабинет. 

37-годишният специалист по инфекциозни болести ще работи в екипа на Стойчо Кацаров. Завършил е медицина през 2008 г., като в продължение на 6 години работи в отделението за пациенти с ХИВ/СПИН към Инфекциозна болница "Проф. Иван Киров". 

В този период е и асистент в Катедра по Инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина към МУ-София. От 2019 г. до сега е хоноруван асистент към Катедрата по клинична лаборатория.

Томов беше включен в листата „Лекарите, на които вярваме“ на в. "24 часа" и сред номинираните българи в проекта "40 до 40" на Дарик радио, посочват от болницата. 

През 2020 г. актьорът Владо Пенев си направи тениска със снимка на д-р Тома Томов в знак на благодарност за лечението от Covid-19.

Според сайта на Центъра за защита на правата в здравеопазването (основан от Стойчо Кацаров), в екипа на новия служебен министър на здравеопазването ще влязат още двама лекари - д-р Димитър Петров и д-р Александър Златанов. 

Петров е бивш управител на НЗОК, изпълнявал е и длъжността подуправител на касата по време на мандата на д-р Глинка Комитов; бил е народен представител в 38 Народно събрание. 

Александър Златанов е ръководител на РЗИ-Перник, като преди това оглавяваше здравната инспекция на София-област. За кратко той беше ръководител на Центъра за спешна медицинска помощ-София по време на управленето на Таня Андреева в МЗ при кабинета "Орешарски". 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Джеймс Бонд не умря от ваксината

Всеки разболял се антиваксър по естествен път ще става закъснял проваксър – такъв е природният кръговрат

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях.