Шефът на колумбийската футболна федерация е арестуван след побой в САЩ Снимка: © Getty Images, Рамон Йесерун - вдясно на Джани Инфантино

71-годишният ръководител на колумбийската футболна федерация Рамон Хесурун и синът му са арестувани в Маями по обвинение в побой над охранители след финала на "Копа Америка".

Неделният двубой, който Колумбия загуби от Аржентина, започна с повече от час закъснение заради проблеми с допускането на фенове на "Хард рок Стейдиъм" в Маями, САЩ.

Стигна се до безредици, след като стотици колумбийски фенове прескочиха загражденията и нахлуха на стадиона, въпреки че нямат билети за мача.

Според докладите на полицията в Маями Рамон Хесурун и 43-годишният му син Рамон Хамил са арестувани на стадиона малко след полунощ.

"Двамата мъже са били спрени от служител на охраната при опит да влязат на игрището през един от медийните тунели. Служителят е поставил ръка с отворена длан върху гърдите на г-н Хесурун-младши и му е обяснил, че няма достъп до тази зона на стадиона и трябва да се върне обратно. Двамата мъже са започнали да крещят, а след това г-н Хесурун-старши е хванал охранителя за врата, повалил го е на земята, нанесъл му е удари в тялото и го е ритал в главата. Неговият син също е нанесъл побой на жена от охраната, която се е опитала да помогне на колегата си. Двамата мъже са нанесли удари и на един от шефовете на охранителния екип", се казва в полицейски доклад по случая, цитиран от американския спортен канал ESPN.

Съобщава се още, че двамата са били отведени в ареста "Търнър Гилфорд Найт" в Маями малко след 4:10 ч. сутринта в понеделник. Впоследствие те са платили гаранция и са били освободени, след като са се явили за изслушване в съда.

Съдията е определил гаранция от 2000 долара за бащата и 1000 долара за сина.

Към този момент Колумбийската футболна федерация отказва коментар по случая.

Десетки фенове бяха арестувани по време на финала на "Копа Америка" в неделя, а над 50 души бяха изгонени от стадиона преди края на двубоя.

Агенция "Ройтерс" съобщава, че на място са били разположени над 800 служители на реда.

За втори път САЩ бяха домакини на най-важния футболен турнир за национални отбори в Америка, основан преди повече от век.

В изявление от понеделник управителите на стадион "Хард Рок" заявяват, че са се подготвили за мача, като са ангажирали "над два пъти повече персонал от типичното събитие на стадион с пълен капацитет".

След затварянето на вратите и повторното им отваряне, оттам заявиха, че "феновете са продължили да се държат безобразно - биели са се с полицейски служители, разрушавали са преграждения и са вандалствали на стадиона, нанасяйки значителни материални щети".


Аржентина триумфира на "Копа Америка" за 16-и път


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024