Снимка: © Unsplash

Шестима работници от цех 130 на оръжейния завод "Арсенал" в Мъглиж са пострадали при авария. По информация на БНТ - няма опасност за живота им. 

Директорът на "Арсенал" Николай Ибушев съобщава, че е избухнал взрив в склад за капсулдетонатори, в който не са се намирали хора. Пострадалите работници са се намирали в съседни помещения. Служителите са с прорезни рани от стъклата на прозорците, които са се счупили при взривната вълна.

Свидетели на инцидента съобщават за сериозни разрушения в базата. По информация на главния секретар на МВР Ивайло Иванов - целият склад е унищожен от експлозията.  

Причините за аварията ще бъдат разследвани от екип на Националната следствена служба, които ще направят оглед на мястото на произшествието с дрон. 

Това е първият инцидент в "Арсенал" от края на 2018 г. насам, когато взрив в цех 120 доведе до раняването на шестима работници. През същата година двама души загинаха при запалване на смесител в цех 130. Четирима други работници загинаха при аварии между 2012 и 2016 г. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети