Шофьор без книжка и с множество нарушения уби две жени на тротоар в София Снимка: © Screenshot/Nova

Шофьор с над 50 нарушения, отнета книжка и управляващ автомобил с фалшиви номера предизвика тежка катастрофа в София, при която загинаха две млади жени. Инцидентът се случва на кръстовище на столичния централен булевард "Черни връх".

Извършителят е бившият футболист Георги Семерджиев, който е избягал от мястото на произшествието заедно със спътника си.

Семерджиев е криминално проявен, арестуван е през 2010 г. при спецакция на ГДБОП срещу черно тото, като има и данни, че се е занимавал с разпространение на наркотици.

Според информация на "24 часа" - той е осъден на 8 месеца затвор по второто дело, като е излежал присъдата си тази година. Същото издание твърди, че на 11 юни Семерджиев е останал без шофьорска книжка, защото е хванат да кара под влиянието на амфетамини и метамфетамин. Тогава той е представил швейцарско свидетелство за управление на МПС, а българската му книжка била отнета още през 2014.

Следователят от НСлС Мария Павлова съобщава, че Семерджиев вече е обявен за общодържавно издирване по друго досъдебно производство.

Автомобилът, с който е станала катастрофата, по документи е собственост на фирма, но колата е била с фалшиви номера. Въпреки че джипът е регистриран в София, снощи той е бил с германска регистрационна табела. При огледа в колата са намерени синя лампа и стоп палка.

Директорът на КАТ Тенчо Тенев съобщава, че в катастрофиралия автомобил са намерени синя лампа и полицейска стоп палка.

На мястото на тези две момичета на 22 и 26 години можеше да сте вие, вашите дъщери или вашите приятелки. Няма думи,...

Публикувахте от Иван Куцаров в Сряда, 6 юли 2022 г.

Малко след 23.00 ч. във вторник джип, преминаващ на червено, удря таксиметрова кола и клетката на асансьора на метростанция "Европейски съюз". От удара джипът се разполовява, а едната му част помита две жени на 22 и 27 години, които са се движили по тротоара в близост до кръстовището.

По информация на "Пътна полиция" таксито се е движело по бул. "Черни връх" в посока към НДК. На кръстовището на бул. „Арсеналски” шофьорът е предприел маневра и е преминал в лявата лента, а срещу него с висока скорост се е движил джипът. Водачът на таксито също е ранен и има контузия на главата.

Движението по кръстовището между булевардите "Черни връх" и "Свети Наум" към момента остава затворено.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024