Щурм и лютив спрей след протест пред МРРБ Снимка: © Getty Images

Двама полицаи са пострадали при напрежение по време на протест при Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Демонстрацията е организирана от националистическата партия "Възраждане" на Костадин Костадинов заради водната криза в Перник, с искания за оставка на цялото правителство.

Протестиращи са направили опит да нахлуят в сградата на министерството и са пробили полицейския кордон въпреки предупрежденията. В отговор служителите на СДВР са ползвали лютив спрей, заради който около 40 души са били обгазени. На място са изпратени шест екипа на "Спешна помощ". Двама от пострадалите са приети в Очната клиника на ИСУЛ за оказване на допълнителни грижи.

При сблъсъците са ранени двама полицаи, които са пострадали от хвърлен предмет и от удар с дръжка на знаме, според информацията на МВР. Няма данни дали имат сериозни наранявания, съобщава се само, че им е оказана медицинска помощ.

От пресцентъра на прокуратурата съобщават, че двама души, които са проявили агресия, са задържани "в опит да избягат от местопроизшествието". Други двама души са задържани в близост до мястото на инцидента, като за тях има данни, че са хвърляли камъни по служителите на реда.

Инцидентът се случва само два дни след първия протест на жители на Перник в София, който премина без конфликти с полицията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

С 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024