През последните няколко дни медиите първо изпратиха Кристиано Роналдо с трансфер в ПСЖ, после го „прехвърлиха“ към „Манчестър Сити“, а накрая го върнаха в „Реал“ (Мадрид), където спечели 4 пъти Шампионската лига.

Нападателят на „Ювентус“ отхвърли трансферните спекулации с отворено писмо, което публикува в профила си в Instagram и събра над 10,3 милиона харесвания.

„Спрете да си играете с името ми“, обърна се 36-годишният португалец към медиите и заяви, че бъдещето му е свързано с „бианконерите“ от Торино.

„Всеки, който ме познава, е наясно колко фокусиран съм върху моята работа. Говоря по-малко и действам повече – това е мотото, което ме съпътства от началото на кариерата ми. Въпреки това – в контекста на всичко, което беше изречено и изписано в последно време, трябваше да изкажа позицията си“, започва Кристиано.

„Към мен, като човек и спортист, е проявено неуважение, но по-важното е, че фриволният начин, по който бъдещето ми се отразява в медиите, е неуважително за всички засегнати клубове, за техните играчи и персонал“, заявява Роналдо.

Преди началото на сезона в „Серия А“ испанската телевизия El Chiringuito съобщи, че „Реал“ (Мадрид) трябва да си върне голямата звезда на световния футбол. Заговори се дори, че той може да заиграе отново за първия си клуб „Спортинг“ (Лисабон), а италианският вестник Corriere dello Sport публикува статия, в която се твърди, че агентът на португалеца Жорже Мендеш го предложил на Пеп Гуардиола и „Манчестър Сити“.

„Моята история с „Реал“ (Мадрид) вече е написана. Тя е съхранена в думи и цифри, в трофеи и титли, в записи и заглавия. Тя е в музея на стадион „Сантиаго Бернабеу“ и в спомените на всеки фен на клуба. Отвъд всичко, което постигнах, си спомням, че през тези 9 години развих връзка на дълбока любов и уважение към „лос меренгес“. Пазя ги и до днес, винаги ще ги помня. Знам, че истинските фенове на „Реал“ (Мадрид) ще продължат да ме пазят в сърцата си, така както аз тях в моето“, продължава Кристиано.

Силното послание на Кристиано Роналдо към медиите: Спрете да си играете с името ми

„Освен най-новите истории в Испания, постоянно се появяват новини, свързващи ме с много клубове в различни страни. Никой не е загрижен да открие истината. Сега нарушавам мълчанието си, за да заявя, че не мога да позволявам на хората да продължават да си играят с името ми“.

„Оставам концентриран върху кариерата си и в работата си. Посветен съм им и съм подготвен за всички предизвикателства, пред които трябва да се изправя. Всичко останало? Всичко останало са просто празни думи“, завършва писмото си Роналдо.

Във вторник мениджърът на „Реал“ Карло Анчелоти написа в Twitter, че въпреки легендарния статут на Кристиано на „Бернабеу“, той не е обмислял да привлича нападателя в състава.

За клуба от Мадрид португалецът игра от 2009 до 2018 г. С „Белия балет“ той се превърна в един от най-успешните футболисти в историята, като спечели 4 „Златни топки“ (има общо 5), 4 пъти Шампионската лига, по два пъти титлата и Купата на Испания, два пъти европейската Суперкупа и три пъти Световното клубно първенство. За тима Роналдо отбеляза невероятните 450 гола в 438 мача, с което се превърна в топ реализатор в историята на отбора.

Той подписа с „Ювентус“ през 2018, като договорът му изтича през лятото на 2022. За „Старата госпожа“ легендата има 101 гола в 133 двубоя, като в първите си два сезона спечели титлата в „Серия А“ на Италия.

По време на Евро 2020 Кристиано отново пренаписа историята, като се изравни на върха на реализаторската класация за националните отбори - след като отбеляза 109-ото си попадение за Португалия.


Прочетете още:

 Кристиано Роналдо свали пазарната стойност на Coca Cola с 4 млрд. долара само за няколко секунди Кристиано Роналдо свали пазарната стойност на Coca Cola с 4 млрд. долара само за няколко секунди

Напускането на Меси не е случайност, а плод на лошо управление и небрежност от страна на "Барселона" Напускането на Меси не е случайност, а плод на лошо управление и небрежност от страна на "Барселона"

 „(Р)еволюцията е тук“: Бербатов, Мартин и Стилиян събраха огромна подкрепа след участието в бТВ „(Р)еволюцията е тук“: Бербатов, Мартин и Стилиян събраха огромна подкрепа след участието в бТВ



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ПП-ДБ и "Спаси София" предложиха план за мащабни промени в движението в центъра на София

Предвиждат се мащабни промени в организацията на движение и паркирането в центъра на София

14:32 - 26.04.2024
Живот

Таксата от 5 евро за вход във Венеция предизвика объркване и изкара местните на протест

Венеция въведе такса за туристите си. Недоволни обаче се оказаха местните жители

13:46 - 26.04.2024
Важно днес

Депутат от ГЕРБ-СДС подаде оставка, за да стане областен управител

На негово място ще влезе русенски хореограф

13:19 - 26.04.2024
Култура

„Диамантеното око“ разказва реалната история на Лейди Смърт, която убива 319 нацисти

Истинска история за млада библиотекарка, която се превръща в най-смъртоносната снайперистка през Втората световна война

12:56 - 26.04.2024