Снимка: © Facebook.com/Dimitar Berbatov

След участието на Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров в студиото на bTV в понеделник, където тримата обявиха плановете си за промяна в българския футбол, бившите национали си направиха обща снимка под мотото „(Р)еволюцията е тук“.

Тя беше качена в страницата на Димитър Бербатов във Facebook и само за ден събра огромна обществена подкрепа.

Това е най-харесваният пост на голмайстор №1 на България в социалната мрежа до момента. Малко над 24 часа след публикацията тя събра близо 45 хиляди харесвания, беше споделена над 1100 пъти, а в почти всички от 1100-те коментара българи изразяват вярата, че тримата ще преобразят БФС.

Снимката на спортно-елегантно облечените Мартин, Димитър и Стилиян събра още над 24 хиляди харесвания в Instagram, където позитивните отзиви за „(Р)еволюцията“ също са много.

В двете социални мрежи могат да се видят редица коментари, свидетелстващи за безрезервна подкрепа към триото: „Успех, на вас разчитаме!“; „Революцията е на ход! Тя се прави от млади, можещи и интелигентни хора“; „Революция сега! За да има български футбол утре“; „Надеждите ни са във вас. Млади, знаещи, можещи, със силна енергия за промяна към по-добро“.

В интервюто за bTV Бербатов и бившите му съотборници, които са в екипа му за ново ръководство на футболния съюз, заявиха, че БФС оказва натиск върху клубовете да оттеглят подписката си за провеждане на извънреден конгрес за избор на президент.

Бербатов, Мартин и Стилиян Петров пред бТВ: БФС натиска клубовете да се откажат от подписите за конгрес

Бербатов направи обиколка в цяла България и събра подписите на много над една трета от всички клубове – минимумът, необходим за внасяне на декларация с искане за предсрочен конгрес. Засега той остава насрочен за февруари 2022, когато изтича мандатът на отменилия оставката си Борислав Михайлов, но промяна трябва да има до края на тази седмица. Ако БФС не обяви решение за извънредни избори, то съдът ще се произнесе за насрочването им, каза Бербатов.

Екипът му подаде сигнал в Софийска градска прокуратура срещу Борислав Михайлов в понеделник – за това, че настоящият президент на БФС упражнява принуда, възползвайки се от служебното си положение.

Бербатов, Мартин и Стилиян Петров за пореден път показаха визията си за развитие на детско-юношеския футбол, за администриране на професионалния футбол в Професионална футболна лига и за начало на успешен бизнес модел на българските клубове.

„Готови сме да работим без страх, а с доверие. Ще работим така, както сме го правили на терена. Думата отказване никога не е съществувала за нас“, заяви Мартин Петров.


Бербатов вкара полъха на промяната, Михайлов затръшна прозорцитеАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Руската офанзива в Донбас се засилва, Украйна изключва прекратяване на огъня

"Войната няма да спре, тя просто ще бъде поставена на пауза, а след това руснаците ще започнат още по-кървава и мащабна офанзива", твърди съветникът на украинския президент

Карнавалът в Габрово осмя политици и се изгаври с Костадин Костадинов

Тази година фестивалът е под мотото "Кот доди, гад доди"

Морган Фрийман и покойният Джон Маккейн получиха забрана да влизат в Русия

МВнР на Русия публикува странен санкционен списък

"Мариуполис 2": Филмът за трагедията на обсадения град, чийто създател загина във войната

Фестивалът в Кан показа последния филм на Мантас Кведаравичюс

Йотова критикува Петков - "има нещо недоизказано" в призива за свикване на КСНС

Румен Радев все още не е отговорил на предложението на премиера за Северна Македония

Нов спор между Германия и Полша заради танковете за Украйна

Берлин не може да достави исканите танкове Leopard от най-ново поколение за Варшава

Новата схема на Анна Сорокин: Колекция с рисунки от затвора за $500 000

Измамницата, на която Netflix посвети сериал, се преквалифицира в художничка