Снимка: © МВР

Полицията в Панагюрище разследва странен пътен инцидент, причинен от сина на кмета на общината, при който са пострадали няколко автомобила и е изпочупена витрината на магазин в града.

21-годишният Иван Белишки е избягал от мястото на инцидента, съобщава bTV, като се позовава на данни от МВР. Той е призован да се яви в полицията, за да даде показания, два дни след катастрофата. От прокуратурата съобщават, че е задържан за 24 часа и ще му бъде повдигнато обвинение. Предвижда се искане на по-лека мярка за неотклонение - парична гаранция в размер на 10 000 лв.

Белишки е шофирал джипа си около 2 ч. през нощта на 30 март, като при опит да вземе завой в центъра на Панагюрище се е ударил в няколко паркирали автомобили, качил се е на тротоар, след което рязко е завил надясно, пресякъл е пътното платно и е спрял във витрината на магазин.

Няма данни за пострадали хора, но са нанесени значителни материални щети.

Катастрофиралият джип е открит изоставен извън града, като вече е докаран на паркинга на полицията, съобщава bTV. До този момент шофьорът не се е появил в полицията, но е потвърдил пред медията, че е напуснал местопроизшествието, тъй като "е бил в шок".

Той отрича да е приемал алкохол и наркотици, преди да седне зад волана - нещо, което не може да се потвърди или отхвърли без тест от нощта на катастрофата.

Белишки твърди, че взел завоя с не повече от 50 км/ч, а причината за инцидента била в гумата му, която е била лепена.

Кметът на Панагюрище Никола Белишки (управляващ общината от 2011 г., бивш депутат от ГЕРБ) твърди, че синът му не се укривал, а "просто емоционалното му състояние не позволява да преодолее този страх и напрежение".

Първоначалното съобщение на МВР за инцидента в Панагюрище не разкриваше самоличността на предполагаемия извършител на катастрофата или на собственика на джипа, който е идентифициран като "21-годишен мъж от Панагюрище". Посочваше се, че "вместо да изчака пристигането на органите на реда, водачът на колата напуснал местопроизшествието и се укрил".

По случая се води досъдебно производство. От прокуратурата съобщават, че автомобила на Белишки са се возили обще четирима души.

В съобщението от сряда става ясно, че това ще е второто дело срещу Иван Белишки за последните 2 години. През лятото на 2019 г. в негов апартамент в София е проведена специализирана акция заради сигнал за продажба на движими културни ценности - стари огнестрелни оръжия, монети и богослужебна книга от 19 век.

Обвиняемият не е подавал документи за идентификация и регистрация по надлежния ред, утвърден от Министерството на културата. Той нямал и разрешителни за държаните от него огнестрелни оръжия и боеприпаси, съобщават от прокуратурата.

По време на акцията от 2019 г. "той не се подчинил на разпорежданията на служителите на реда, като при задържането му им нанесъл телесни повреди", поради което му е повдигнато и второ обвинение.

Не е ясно докъде е стигнал процесът срещу Иван Белишки.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Руска салата се появи в менюто на срещата на НАТО

Вечерята във втората вечеря е в музея Прадо

Kaufland е марка №1 за 2022 година в класацията „Любимите марки”

Компанията събра най-голям процент от гласовете в 14-ото издание на потребителската класация „Любимите марки“

Петков: Решението за руснаците е на Съвета за сигурност, в който участва и представител на Радев

Депутатите отново се скараха заради искането за прекъсване на гласуването на бюджета

Изгонването на 70-те руски дипломати е обсъждано на закрито заседание на кабинета

Лена Бориславова: Решението е на МВнР, а не на премиера

БСП няма да преговаря с ПП. Заради руските дипломати и ако Кирил Петков е кандидат-премиер

Корнелия Нинова поиска Румен Радев да свика КСНС заради изгонените руснаци от България

ДДС на брашното неочаквано стана 0% след сгрешен вот на Антоанета Цонева

Смут в пленарната зала заради отказа от корекция на решаващия глас при вота

Марин Петков, смисълът на оживелите фасади и изкуството с кауза

Когато хората не отиват при каузите, каузите отиват при хората