Главният редактор на "168 часа" Слави Ангелов призова съдебната власт да даде отговори за забавянето на делото по катастрофата, отнела живота на журналиста Милен Цветков през април 2020 г. 

"Какво става с убиеца на Милен Цветков и защо той не е вече в затвора? От този случай минаха 5-6 месеца. Тук всичко беше много просто, всички видяхме на камерите как този млад човек го помита и го убива. Всички ние като журналисти всеки ден трябва да поставяме въпроса какво става с убиеца на Милен Цветков и защо той не е вече в затвора?", попита Ангелов в ефира на Нова ТВ.

Последната публична информация по разследването срещу 22-годишният Кристиян Николов датира от юли - тогава съдът отказа да пусне обвиняемия под домашен арест. Николов беше привлечен под отговорност, след като под влияние на наркотици се блъсна с превишена скорост в автомобила на Цветков, спрял на червен светофар. 

Дотогава все още не е била готова експертизата, която да покаже дали Николов е бил в адекватно състояние по време на сблъсъка. Прокуратурата поддържа най-тежкото обвинение - умишлено причиняване на смъртта на Милен Цветков. 

"Защо правосъдието в България е толкова бавно? Причината за протестите и недоволството е липсата на справедливост и възмездие, на равен старт в живота и възможностите. Човекът, който уби Милен Цветков и семейството му са олицетворение точно на това", каза още той. 

Самият разследващ журналист стана обект на тежко посегателство в началото на 2020 г., когато беше пребит на улицата на метри от дома си. Предполагаемите извършители на нападението бяха арестувани няколко месеца по-късно, а главният прокурор Иван Гешев намекна за връзка между издирвания бизнесмен Васил Божков и поръчката за побоя над Слави Ангелов. 

По думите на журналиста, "цялата картина на това нападение е изяснена - от поръчителите, през последниците до извършителите". 

В същото време, той допусна, че делото може да претърпи обрат в съда. 

"Ние живеем в България, а когато говорим за правосъдие в България, няма нищо сигурно. Обрати в съда са по-скоро правило, отколкото изключение", каза той.

Последният проект на Слави Ангелов е филм за смъртта на Теодора Балабанова, която изгуби живота си при опит за рекорд на гмуркане през 2017.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Джокович: Ще съдействам на властите, не исках фокусът да пада върху мен

Премиерът на Австралия защити решението на съда да депортира сърбина

Петков: Ще обявим парите от министерства и агенции към медии

Премиерът коментира здравните мерки, бунта на "Възраждане", темите за цената на енергията и Северна Македония

Делът на положителните Covid-тестове остава над 16% за денонощие

Ваксинационната кампания се е забавила в събота

Том Холанд се съблича в реклама на Prada

В кампанията ,,In the mood for Prada" участва и актрисата от ,,Еуфория" и транс модел Хънтър Шейфър

БЛС се възмути от включването на Атанас Мангъров в работна група за Covid

"Давайки се гласност на определени личности, чийто тези се основават на псевдонаучни аргументи, се насажда внушение, че сред медиците има разнопосочни мнения"

"Най-мразеният човек в Америка" е осъден за оскъпяването на животоспасяващо лекарство с 5000%

Мартин Шкрели ще трябва да върне 64,6 млн. долара и получи доживотна забрана за работа във фармацевтичната индустрия

Да ти се завие свят от розово: pop-up бутикът Balmain x Barbie

Neiman Marcus отпразнува 10-годишно партньорство с Balmain, като направи 185 квадрата розово - колекцията Balmain x Barbie в екслузивен pop-up бутик отворен до 30 януари