Слави Трифонов: Депутати от ИТН ще подкрепят ПП, вероятно са купени с пари и постове

Депутати от "Има такъв народ" ще напуснат парламентарната си група и ще подкрепят "Продължаваме промяната". Това съобщи лидерът на ИТН Слави Трифонов в публикация във Facebook.

По думите му въпросните народни представители "най-вероятно са купени с пари и постове".

"Не е нужно да съм врачка, за да позная, че те ще изговорят купища лъжи и измислици в стилистиката на Кирил и Асен, само и само да оправдаят постъпката си и да успокоят гузната си съвест. Само че предателството си е предателство и предателите никой не ги обича. Дори и тези, които печелят от тях", написа Трифонов.

Лидерът на партията каза, че изпитва "срам, но и облекчение" от цялата ситуация и посочи, че "в битка е по-добре до рамото ти да има приятели, отколкото предатели".

По-рано днес депутатът от "Продължаваме промяната" Атанас Михнев съобщи, че партията вече е намерила част от депутатите, които са нужни за осигуряването на мнозинство в Народното събрание.

Преди дни лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви, че "изтегля" министрите си от правителството, а партията напуска управляващата коалиция и прекратява "тази агония". Основният мотив за това е Северна Македония и несъгласие с евентуална промяна на българската позиция за това трябва ли Скопие да бъде допусната да започне преговори за членство в ЕС. Втора официална причина е финансовото управление, актуализацията на Бюджет 2022 и неотпускането на допълнителни над 3 млрд. лв. за пътно строителство.

В резултат на решението четиримата министри от ИТН - на външните работи Теодора Генчовска, на енергетиката Александър Николов, на регионалното развитие Гроздан Караджов и на младежта и спорта Радостин Василев, подадоха доставки. Според публикация на "24 часа" от днес 7 депутати от ИТН са готови да напуснат парламентарната група, а Василев е обявен за техен предводител (ако спре да бъде министър, то той ще се върне в Народното събрание като депутат - б.р.).

Малко преди 17 ч от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта съобщиха, че министърът в оставка - Радостин Василев, заедно с народни представители от ИТН, ще дадат "извънредна пресконференция" от 18 ч в зала „Родина“ на Националния стадион „Васил Левски“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

"Спаси София" публикувa автобиографиите на новите кадри в общинските дружества

В четвъртък с гласовете на ГЕРБ, БСП, "Има такъв народ" и отцепниците от "Възраждане" бяха сменени бордовете на шест ключови общински фирми.

19:39 - 16.07.2024
Кино и сериали

Том Круз виси от борда на самолет в поредна смела каскада за "Мисията невъзможна"

На разпространен в социалните мрежи видеоклип се вижда как 62-годишният актьор се държи за долната част на жълт биплан Stearman

18:48 - 16.07.2024
Важно днес

15 къщи изгоряха в пловдивското село Отец Паисиево, Голям пожар има и в Стрелча

Пожарникари и доброволци се надпреварват с пламъците и горещото време в цялата страна.

18:08 - 16.07.2024
Важно днес

Българин стана единственият ученик в света с "двойно злато" от олимпиади по биология и химия

Виктор Лилов е единственият европеец в топ 10 на Международната олимпиада по биология за 2024 г.

17:13 - 16.07.2024
Важно днес

Гърция ограничава работата на някои работещи заради високите температури

Мярката в Гърция ще се отнася за редица професии, сред които строители, доставчици на храна и куриери

17:10 - 16.07.2024