Слави Трифонов: Депутати от ИТН ще подкрепят ПП, вероятно са купени с пари и постове

Депутати от "Има такъв народ" ще напуснат парламентарната си група и ще подкрепят "Продължаваме промяната". Това съобщи лидерът на ИТН Слави Трифонов в публикация във Facebook.

По думите му въпросните народни представители "най-вероятно са купени с пари и постове".

"Не е нужно да съм врачка, за да позная, че те ще изговорят купища лъжи и измислици в стилистиката на Кирил и Асен, само и само да оправдаят постъпката си и да успокоят гузната си съвест. Само че предателството си е предателство и предателите никой не ги обича. Дори и тези, които печелят от тях", написа Трифонов.

Лидерът на партията каза, че изпитва "срам, но и облекчение" от цялата ситуация и посочи, че "в битка е по-добре до рамото ти да има приятели, отколкото предатели".

По-рано днес депутатът от "Продължаваме промяната" Атанас Михнев съобщи, че партията вече е намерила част от депутатите, които са нужни за осигуряването на мнозинство в Народното събрание.

Преди дни лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви, че "изтегля" министрите си от правителството, а партията напуска управляващата коалиция и прекратява "тази агония". Основният мотив за това е Северна Македония и несъгласие с евентуална промяна на българската позиция за това трябва ли Скопие да бъде допусната да започне преговори за членство в ЕС. Втора официална причина е финансовото управление, актуализацията на Бюджет 2022 и неотпускането на допълнителни над 3 млрд. лв. за пътно строителство.

В резултат на решението четиримата министри от ИТН - на външните работи Теодора Генчовска, на енергетиката Александър Николов, на регионалното развитие Гроздан Караджов и на младежта и спорта Радостин Василев, подадоха доставки. Според публикация на "24 часа" от днес 7 депутати от ИТН са готови да напуснат парламентарната група, а Василев е обявен за техен предводител (ако спре да бъде министър, то той ще се върне в Народното събрание като депутат - б.р.).

Малко преди 17 ч от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта съобщиха, че министърът в оставка - Радостин Василев, заедно с народни представители от ИТН, ще дадат "извънредна пресконференция" от 18 ч в зала „Родина“ на Националния стадион „Васил Левски“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Рубли и копейки провалиха PR-кампания на канцлера на Австрия

"Патриотично" послание на Карл Нехамер се оказа илюстрирано с руска валута

17:41 - 27.09.2023

Васил Гюров и Мартин Заимов повеждат алтернативна листа за СОС

Кандидатите ще ползват регистрацията на "Обединени земеделци"

16:58 - 27.09.2023

ДАНС ще проверява как Руската църква е прехвърлена на посолството

Ще се проверява и защо е спрян достъпът на вярващите до храма

16:28 - 27.09.2023

Първият трейлър на филма за Гунди: Истинската история на легендарния футболист

Павел Иванов и Александра Свиленова влизат в главните роли на новия филм

15:53 - 27.09.2023

БНТ влезе в конфликт с авторите на сериалите "Денят на бащата" и "Войната на буквите"

Сценаристите обвиняват Кошлуков, че блокира световното им разпространение

15:31 - 27.09.2023

Държавата окончателно се отказа от проекта за батерии за 1,5 млрд. лв.

Общо 18 проекта губят финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост

14:42 - 27.09.2023