Депутати от "Има такъв народ" ще напуснат парламентарната си група и ще подкрепят "Продължаваме промяната". Това съобщи лидерът на ИТН Слави Трифонов в публикация във Facebook.

По думите му въпросните народни представители "най-вероятно са купени с пари и постове".

"Не е нужно да съм врачка, за да позная, че те ще изговорят купища лъжи и измислици в стилистиката на Кирил и Асен, само и само да оправдаят постъпката си и да успокоят гузната си съвест. Само че предателството си е предателство и предателите никой не ги обича. Дори и тези, които печелят от тях", написа Трифонов.

Лидерът на партията каза, че изпитва "срам, но и облекчение" от цялата ситуация и посочи, че "в битка е по-добре до рамото ти да има приятели, отколкото предатели".

По-рано днес депутатът от "Продължаваме промяната" Атанас Михнев съобщи, че партията вече е намерила част от депутатите, които са нужни за осигуряването на мнозинство в Народното събрание.

Преди дни лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви, че "изтегля" министрите си от правителството, а партията напуска управляващата коалиция и прекратява "тази агония". Основният мотив за това е Северна Македония и несъгласие с евентуална промяна на българската позиция за това трябва ли Скопие да бъде допусната да започне преговори за членство в ЕС. Втора официална причина е финансовото управление, актуализацията на Бюджет 2022 и неотпускането на допълнителни над 3 млрд. лв. за пътно строителство.

В резултат на решението четиримата министри от ИТН - на външните работи Теодора Генчовска, на енергетиката Александър Николов, на регионалното развитие Гроздан Караджов и на младежта и спорта Радостин Василев, подадоха доставки. Според публикация на "24 часа" от днес 7 депутати от ИТН са готови да напуснат парламентарната група, а Василев е обявен за техен предводител (ако спре да бъде министър, то той ще се върне в Народното събрание като депутат - б.р.).

Малко преди 17 ч от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта съобщиха, че министърът в оставка - Радостин Василев, заедно с народни представители от ИТН, ще дадат "извънредна пресконференция" от 18 ч в зала „Родина“ на Националния стадион „Васил Левски“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Салман Рушди беше нападнат с нож по време на лекция

Нападателят на автора на "Сатанински строфи" е задържан

Българите в чужбина ще гласуват в 733 секции на 2 октомври

На последните избори бяха отчетени 225 785 гласа от чужбина

Бизнесът обвини "Булгаргаз", че купува газ с надценки за септември

Според служебния министър - сделката е станала на "доста добра цена"

Кадри от времето на ГЕРБ се озоваха на ключови позиции в служебния кабинет

Съветници, зам.-министри и нов шеф на тол системата имат стари връзки в ГЕРБ

Disney изпревари Netflix по брой абонати и стана номер едно в стрийминга

Само 16 месеца след пускането ѝ на световния пазар, Disney+ достигна до над 100 милиона абонати - постижение, което отне на Netflix цяло десетилетие.

"Авакс": Интерконекторът ще е готов не по-късно от първата седмица на септември

Строителите твърдят, че са на финала на предаването на обекта

Българското кино пак остана без пари заради скандали и "борба на кланове"

Втори пореден конкурс за финансиране на игрални филми е блокиран в съда

TikTok уж забрани руското съдържание, но то още е достъпно - и в Русия, и у нас

Европейско изследване откри руски акауни, които заобикалят ограниченията

МРРБ "отчете" недовършени обекти по газовата връзка с галерия от площадките

Малко по-рано компанията ICGB съобщи, че всички основни строителни дейности са приключени