Снимка: © Getty Images

Ден преди регистрацията на кандидатските листи на "Има такъв народ" - все още остава под въпрос дали Слави Трифонов ще се кандидатира отново за депутат.

"В момента, в който регистрираме листите за кандидати за депутати, ще стане ясно дали Слави Трифонов ще бъде в тях. Никъде няма изискване или правило, че лидерът на партията трябва да е кандидат за депутат или премиер", казва пред БНТ Виктория Василева от ИТН.

Трифонов не поставяше под съмнение участието си в листите за 45 Народно събрание - месец преди вота на 4 април той сам обяви, че ще бъде водач на "Има такъв народ" в Стара Загора и Варна.

Заради заболяването от Covid-19 и карантината Слави Трифонов не присъства на нито едно заседание в пленарната зала. Клетвата му като депутат беше положена с видеоконферентна връзка в първия ден на работата на Народното събрание.

Трифонов не се появи и при получаването и връщането на проучвателния мандат на ИТН като втора политическа сила, вместо това в Президентството присъстваха шахматистката Антоанета Стефанова (номинирана за проектопремиер) и заместник-председателят на партията Тошко Йорданов.

Василева описа бъдещите кандидат-депутати на "Има такъв народ" като "практични" хора с експертиза.

"Няма как да коментираме тези, които започват с "ако" - ние се борим за победа. Нещата ще бъдат такива, каквито ги определят избирателите", каза още тя.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Украйна остави своя отпечатък върху фестивала в Гластънбъри

Зеленски говори от екраните, а Пол Маккартни развя украинското знаме

Кирил Петков: Да преговаряме с ИТН би било дефиницията на "глупост"

"Със Слави Трифонов, Бойко Борисов, Делян Пеевски и Костадин Костадинов няма да преговаряме", категоричен бе той

"Демократична България" обмисля възможността да се яви на избори заедно с ПП

ДБ е твърдо за машинно гласуване на евентуалните предсрочни избори

На този ден преди 25 години светът се запозна за пръв път с Хари Потър

Четвърт век по-късно поредицата е най-продаваната за всички времена