Слави Трифонов направи първа публична заявка за позицията на "Има такъв народ" след парламентарните избори, като отхвърли възможност за коалиране с ГЕРБ, БСП и ДПС, но заяви готовност да подкрепи Румен Радев за нов президентски мандат. 

"В голяма част от поведението си президентът се държи много достойно. Изказва това, което мислят много хора, и неслучайно е най-харесваният политик в България. Странно ми е, че тези, които го издигнаха за президент, сега се дърпат от това да го подкрепят отново. Имам предвид БСП. Мисля, че това от което се страхува политическото статукво в момента, е да има служебното правителство и президентът да прави следващите избори, включително и президентските избори, или следващите парламентарни избори. Във връзка със следващите събития и това, което се случи, най-вероятно на базата на това, което казах преди малко, е ясно и моето решение", каза той в пряко включване във Facebook-профила си и в TВ 7/8, където отговаряше на въпроси на свои последователи. 

От думите му стана ясно, че "по-малко лошата" възможност за "Има такъв народ" след предстоящия вот ще е евентуален съюз с "Изправи се! Мутри, вън" и "Демократична България", но не и без резерви заради различията им по отношение на протестите през лятото на 2020 г. 

Трифонов отдаде на "промяна на хората според обстоятелствата" факта, че води политика в опозиция на Бойко Борисов, с когото до преди 15 години бяха в публични приятелски отношения. 

"Миналото е такова и ние носим отговорност за него. Ще видите според действията кой как се справя, какво е дал, какво е обещал", каза той. 

Слави Трифонов се самоопредели като "изключително десен човек", но коментира, че "в черезвичайна ситуация" като настоящата той третира хората "първо като хора, а след това като леви, десни и други". 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Кацаров след призивите за оставка: Налагам Covid-сертификата, за да спася животи - няма алтернатива

"Правя го с нежелание, но да сте чули тези, които искат оставката ми, да са предложили алтернатива?"

Всички са против покупката на "Нюкасъл" от принц Бин Салман: "Какво ли си мисли вдовицата на Хашоги"

Политици, организации и клубове протестират, феновете на тима се радват

Хората не са луди, политиците са некадърни

Ваксинационната кампания най-после помръдна от дъното - но не заради малодушието на партийните лидери

Прокуратурата разследва кой е авторът на снимката „Pi Ar Sevi Boiko”

Държавното обвинение разследва човека, който засне Гешев да си пише със Севделина Арнаудова - заплашен е със затвор или глоба

Годеникът на убитата американска влогърка Габи Петито също е открит мъртъв

Брайън Лондри беше основният заподозрян за убийството ѝ

Ваксинационният център на ВМА ще работи и през почивните дни

Заради засиления интерес към имунизацията от началото на действието на зеления Covid-сертификат

Костадин Ангелов атакува Кацаров заради решението Covid-сертификат да се дава още след първа доза

Ангелов твърди, че при него се правели по 40 хил. дози на ден, но статистиката показва съвсем различно число