Слави Трифонов направи първа публична заявка за позицията на "Има такъв народ" след парламентарните избори, като отхвърли възможност за коалиране с ГЕРБ, БСП и ДПС, но заяви готовност да подкрепи Румен Радев за нов президентски мандат.

"В голяма част от поведението си президентът се държи много достойно. Изказва това, което мислят много хора, и неслучайно е най-харесваният политик в България. Странно ми е, че тези, които го издигнаха за президент, сега се дърпат от това да го подкрепят отново. Имам предвид БСП. Мисля, че това от което се страхува политическото статукво в момента, е да има служебното правителство и президентът да прави следващите избори, включително и президентските избори, или следващите парламентарни избори. Във връзка със следващите събития и това, което се случи, най-вероятно на базата на това, което казах преди малко, е ясно и моето решение", каза той в пряко включване във Facebook-профила си и в TВ 7/8, където отговаряше на въпроси на свои последователи.

От думите му стана ясно, че "по-малко лошата" възможност за "Има такъв народ" след предстоящия вот ще е евентуален съюз с "Изправи се! Мутри, вън" и "Демократична България", но не и без резерви заради различията им по отношение на протестите през лятото на 2020 г.

Трифонов отдаде на "промяна на хората според обстоятелствата" факта, че води политика в опозиция на Бойко Борисов, с когото до преди 15 години бяха в публични приятелски отношения.

"Миналото е такова и ние носим отговорност за него. Ще видите според действията кой как се справя, какво е дал, какво е обещал", каза той.

Слави Трифонов се самоопредели като "изключително десен човек", но коментира, че "в черезвичайна ситуация" като настоящата той третира хората "първо като хора, а след това като леви, десни и други".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Доживотен затвор за главния обвиняем за атентатите в Париж

Подсъдимият Салах Абдеслам твърди пред съда, че "не е убиец"

Путин: Москва не се притеснява от присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО

По-рано Кремъл заплаши, че се слага край на "безядрения статут" на Балгийския регион

Руска салата се появи в менюто на срещата на НАТО

Вечерята във втората вечеря е в музея Прадо

Kaufland е марка №1 за 2022 година в класацията „Любимите марки”

Компанията събра най-голям процент от гласовете в 14-ото издание на потребителската класация „Любимите марки“

Петков: Решението за руснаците е на Съвета за сигурност, в който участва и представител на Радев

Депутатите отново се скараха заради искането за прекъсване на гласуването на бюджета

Изгонването на 70-те руски дипломати е обсъждано на закрито заседание на кабинета

Лена Бориславова: Решението е на МВнР, а не на премиера

БСП няма да преговаря с ПП. Заради руските дипломати и ако Кирил Петков е кандидат-премиер

Корнелия Нинова поиска Румен Радев да свика КСНС заради изгонените руснаци от България